Все повече хора говорят за или си купуват смарт телевизори. Заслужава ли си инвестицията в такъв вид телевизор и има ли някаква възможност за купуването на евтин смарт телевизор? С какво трябва да разполага един телевизор, за да бъде смятан за смарт и как това влияе върху цялостното изживяване? Да си купите телевизор е вече доста сложно преживяване. Ако все пак поискате да си купите евтин телевизор или поне такъв на по-достъпна цена, настъпва същинска главоблъсканица. Хубави и евтини телевизори съществуват, но всичко, което трябва да направите, е да откриете подходящите за вас. Така стоят нещата и с евтините смарт телевизори.

С все по-нарастващ пазарен дял от година на година, смарт телевизорите печелят място в домовете ни.

Обаче, какви са предимствата и недостатъците на телевизорите, които позволяват онлайн достъп?

Предимствата на смарт телевизорите:

- Можете да свържете смарт телевизора, без да си включвате допълнително лаптопа или настолния си компютър. Можете да гледате филми или сериали онлайн, можете да гледате клипчета в YouTube, можете да зареждате различни приложения, а също така и да сърфирате и четете сайтове с помощта на браузери и др.

- Можете да свържете към телевизора всякакви приспособления и периферия като лаптопи, таблети, смартфони, външни харддискове, фотоапарат или видеокамера, карта памет или USB флаш памет. Можете да направите връзка и посредством Bluetooth или wireless.

- Получавате достъп до допълнително съдържание докато гледате любимите си програми: информация за филма или предаването, което гледате, субтитри или дублаж на няколко езика и т.н.

- Възможността да използвате приложения дори по време на гледане на друго съдържание. Много модели разполагат и с двоен ТВ тунер, така че да можете да следите два телевизионни канала едновременно.

- Един смарт телевизор може да пуска и приложения от трети устройства, за разлика от класическите телевизори, при които е заключен firmware-ът на производителя.

- Освен различните филми и видеоклипове, на един смарт телевизор можете да си пуснете директно и музикални услуги като Zonga или Spotify.

- Можете да зареждате и любимите си игри. Те могат да бъдат инсталирани подобно на приложенията за смартфон или таблети.

Напълно разбираемо, съществуват и няколко недостатъци, сред които е и високата цена. Има обаче и вариант да се сдобиете с евтин смарт телевизор, без да се налага непременно да си купувате смарт телевизор. Кой е той?

Ако се замислите дали си заслужава да похарчите толкова пари в повече за телевизор, който има добро качество на изображението, на звука и да бъде издръжлив, тогава фактът, че е „смарт телевизор” не е решаващ фактор. С добра свръзка ще можете да използвате външно устройство, за да се свързвате към интернет. Горе-долу всяко устройство, което използвате, за да влизате в интернет, ще се справя доста по-добре отколкото вашия телевизор. Сред опциите е Chromecast.

Chromecast е добавка, която ви позволява да пускате видео съдържание на телевизора си. Произведен е от Google и вече е достигнал второ поколение на пазара. За да го използвате, трябва да имате телевизор с HDMI порт или USB порт. Веднъж свързан, ще имате на разположение няколко приложения, които ще превърнат вашия телевизор в евтин смарт телевизор.

Google Chromecast е най-достъпният метод да възпроизвеждате мултимедийно съдържание от вашия телефон. Сред приложенията, които можете да използвате, са: Netflix, HBO GO, Spotify, Google Music, Deezer, Facebook, Youtube, Soundcloud, Angry Birds и така нататък.