Какво се случва, когато издигнеш бързо 15 небостъргача, но дори след 7 години не можеш да завършиш строителството им? Всички ще бъдат взривени в една масова експлозия.

Според Mehr News Agency 15 небостъргача в Кунмин, Китай остават незавършени твърде дълго и на 27 август са разрушени едновременно. Yahoo допълва, че мазетата им били пълни с дъждовна вода.

Подготовката за координираната експлозия продължава 4 дни, в рамките на които местните магазини са затворени, а жителите – евакуирани.

Въпреки всички подготовки една от постройките се оказва твърде инатлива и успява да преживее разрушението. В края на видеото се вижда как се накланя сериозно.         

Това не е първият път, в който ставаме свидетели на едновременно разрушение в Китай. През 2017 г. 36 постройки в Джънджоу бяха изравнени със земята само за 20 секунди. На фона на факта, че в Китай е пълно с множество високи сгради, пространството е от ключово значение и събарянето и реновирането е нещо съвсем нормално; много други сгради пък дори надвишават първоначалната си очаквана продължителност – впоследствие властите ги премахват, а на тяхно  място издигат нови домове и постройки.

Източник: IFLScience