Това е шрифтът Futuracha Pro – уникален набор от причудливи, преплетени букви, които променят формата си и си взаимодействат, като образуват различни думи, почти готов за клавиатурите навсякъде по света. 

Høly, екип от дизайнери, базиран в Гърция започва да разработва експерименталния шрифт  Futuracha преди пет години. Тогава чудатите букви са изработени в суров вид и е трябвало да се подреждат ръчно. Вследствие на взривната популярност, която набира новият шрифт, Høly започват да разработват  Futuracha Pro – отворена версия на файла, който може да се набира нормално от всяка една клавиатура, с интелигентни букви, които променят формата си съобразно последователността на буквите в дадена дума. 

Futuracha Pro / Indiegogo

Futuracha Pro може да направи всяка дума като шедьовър в стил Ар Деко и се очаква да бъде готов през май 2017 г. Кампанията в Indiegogo за разработване на шрифта постигна съкрушителен успех, събирайки 15 пъти повече от първоначалната цел от 4 хиляди долара. Подкрепилите кампанията със средства ще получат личен или търговски лиценз за използване на шрифта, както и зашеметяващ мърчандайз. 

Вижте още във видеото по-долу.