Нашият дом е нашата крепост. Искаме домът ни да разполага с всички удобства, от които се нуждаем, за да се чувстваме спокойни. И банята ни не е изключение от тази реалност. Ако мислите да ремонтирате банята в дома си, трябва да имате ясна представа за това как точно искате да изглежда, за да не съжалявате за нищо, а напротив, просто да отидете в нея, за да се насладите и отпуснете.

Можем да ви кажем, че цветовете и комбинациите, които са на мода тази година, са тези, свързани с природата, като зелено, синьо, кафяво, оранжево и разбира се, всички нюанси на сивото, черното и безупречното бяло.

Ето няколко интересни идеи, които могат да ви послужат за вдъхновение:

Двуцветни дизайн за банята

Казват, че цветовете, които избираме да бъдат част от заобикалящата ни среда, са отражение на нашата личност. Ето защо е необходимо да избираме цветове, с които се чувстваме комфортно и уверено. Добавете и мебели за баня в същите нюанси.

Комбинацията от два цвята е идеална за малки бани, въпреки че можете да си позволите да добавите и допълнителен цветен щрих в аксесоарите. По същия начин в големите бани това е добър избор за постигане на желаната хармония.

Например можете да комбинирате светло и пастелно розово с бяло за плочките в банята. Добавете малко по-смели цветове чрез аксесоари.

Друга много модерна и оригинална комбинация от два цвята е кафяви или бежови плочки за баня съчетани с елементи в цвят от слонова кост. Можете да подчертаете този дизайн с някои аксесоари в по-ярки цветове.

Баня в черно и бяло

Черно и бяло на пода, стените или аксесоарите. Без значение от времето, възрастта, годината, баните в черно и бяло, винаги ще бъдат един от най-добрите варианти. Дори и за декориране на спалнята, дневната или дома ви. В този случай ви съветваме да използвате тези цветове в банята си.

Можете да постигнете зашеметяващи резултати, като играете с тези цветове. Може да направите черен под с бели стени и да добавите декоративни плочки в черно. Ако искате да постигнете висок контраст, черното и бялото са идеалните цветове за постигането му. Те предават елегантност и шик на една баня. Черен умивалник върху бял плот също изглежда чудесно.