Докато повечето студенти от Масачузетския технологичен институт са заети с разработката на говорещи роботи, висококачествени сензорни екрани и устройства, създаващи увеличени реалности, Даниел Зуровчик успя да създаде евтина и изключително практична помпа, която ускорява драстично процеса по заздравяване на най-разнообразни открити рани.

Целта на възпитаничката на реномираното учебно заведение е да помогне на многобройните пострадали от последното земетресение в Хаити.

Изобретението работи на изключително прост принцип, наподобяващ този на приспособленията за отпушване на мивки. То създава вакуум около раната, извлича бактерии, нечистотии и течности и забързва процеса на заздравяване, ускорявайки кръвния поток. Нещо повече - за неговата направа Зуровчик е използвала единствено всмукателна помпа, пластмасова туба и покритие, което се поставя върху раната. Общата стойност на всичко това е 3 долара.

Тази помпа се явява един изключително евтин и лек вариант на скъпите медицински приспособления, работещи на същия принцип.

За да ги наемете, трябва да платите 100 долара на ден. Освен това тежат 4,5 кг с батериите. Същевременно 200-грамовото устройство на Зуровчик изисква 14 микровата енергия и се зарежда с ръчна помпа.