Всичко започна през 2012 г. Малък, но ентусиазиран екип от професионалисти, се захвана с развиването на един амбициозен за времето си проект Obekti.bg – сайт за човека, за земята и космоса, за науката и техниката, за загадките и мистериите в света около нас.

Днес, 7 години по-късно и с над 174 хил. фенове в социалната мрежа Facebook и близо 3 хил. в Instagram, резултатите са налице. От прашинка в пренаситеното медийно пространство в България Obekti.bg вече е на 24-то място в общата класация на Gemius на най-посещаваните български сайтове.

Статистиките за месец февруари 2019 г. са красноречиви:

Посетители: 2 409 776.

Уникални посетители: 1 172 138.

Импресии: 3 709 705.

По този начин Obekti.bg успя да се нареди на 14-а позиция при новинарските медии в страната, както и на първо място в категорията „Образование и знание“. Преди издания като National Geographic и сп. „Осем“.

„Постижения, за които през 2012 г. можехме само да мечтаем – казва Владимир Тодоров, главен редактор на Obekti.bg. – Но цел, от която никога не се отказахме през годините“.

Нещо повече – това не е еднократно постижение, а тенденция на възход, която се забелязва вече близо пет месеца. И която, по всичко личи, че ще продължи.

„Убеден съм, че няма нищо по-вълнуващо от стремежа на човека да опознае света около себе си, галактиките и звездите, няма нищо по-завладяващо от научните открития, които придвижват света напред. И сегашните резултати само потвърждават това – каза още Владимир Тодоров. - Благодарим ви, че сте с нас, скъпи читатели. Без вашата отдаденост нито едно от тези неща нямаше да е възможно, а тепърва през 2019 г. ни очакват само хубави работи.“

Obekti.bg е част от „МИТ Прес“ – издателството на сп. „Мениджър“, както и на уебсайтовете „Мениджър НЮЗ“ и „Новите родители“.