Светът се промени драстично през последната година. Последиците от коронавируса доведоха до по-голям интерес към това какъв ще бъде животът в бъдеще и там Бил Гейтс винаги играе ключова роля. Магнатът разкрива, че вижда важен напредък в интелигентните татуировки, които да се използват като мобилни телефони, пише eleconomista.es. 

Благодарение на имплантирания в кожата чип и технологичното развитие, което може да дойде с мастилото, татуировка може да се използва за обаждане или представяне на билетите на кино. Най-новата идея на Бил Гейтс, сякаш излязла от някой футуристичен филм, залага на тази иновация, пред която, разбира се, има още дълъг път.

Гейтс вярва, че тези чипове, заедно с интелигентното мастило, ще бъдат от полза за обществото и по никакъв начин не нарушават поверителността. Нещо повече, някои татуировки биха предоставяли голяма част от  действията на смартфоните. Например, чрез тях можете да предоставите местоположението си в случай на спешност, да се обадите или да изпратите съобщение. В допълнение, те също ще включват медицинска информация, която да послужи на лекарите при операция или заболяване.

Умните татуировки биха могли да променят света на бъдещето и да поставят обществото в момент, който днес е само в обсега на научно-фантастичните филми, пише още изданието. 

Източник: Мениджър Нюз