Илон Мъск призна, че е "пълен идиот" ('a fucking idiot') за това, че е опетнил името на британския пещерен гмурец Върнън Унсуърт, който спаси дузина деца през изминалата година, наричайки го „изнасилвач на деца“ в имейл до репортер от BuzzFeed. Това показват документи от съдебното дело, което тече в момента.

Припомняме ви, че 12 деца и техният футболен треньор бяха заклещени в пещера в Тайланд през 2018 г., но успяха да се измъкнат седмици по-късно благодарение на спасителите и най-вече на живеещия в страната гмурец от британски произход Върнън Унсуърт. По-късно Унсърт нарече малката подводница, която инженерите на Мъск построиха за спасителната мисия безполезна и че „не съществува абсолютно никакъв шанс да проработи“. Според него всичко е една "PR акция". Британецът отиде дори по-далеч, казвайки, че Мъск може "да си завре подводницата там, където боли".

Мъск отвърна на удара, като нарече Унсуърт „педо“ в туийт до милионите си последователи на 15 юли 2018 г. - съобщение, което впоследствие бе изтрито.

През август 2018 г. пък, в поредица от имейли до BuzzFeed, Мъск заявява, че Унсърт е „изнасилвач на деца“ и че се е преместил във Тайланд, за да се омъжи за 12-годишно дете (позовавайки се на информация, предоставена му от частен детектив, който, освен всичко останало, се оказва осъден престъпник и известен измамник). Впоследствие обаче британските медии съобщават, че жената на гмуреца е всъщност на 40 и се е запознала с него преди по-малко от десетилетие.

Ето защо в края на краищата Мъск призна, че е „пълен идиот“ и че това е „едно от най-тъпите неща, които някога съм правил“, защото е предполагал, че BuzzFeed няма да публикуват имейлите му, тъй като той е започнал текста с уточнението, че те са off the record. Чудесно, но всеки знае, че това е въпрос на предварително споразумение между двете страни, а BuzzFeed не са се съгласявали на такова нещо.

Можете да видите конкретните цитати на Мъск в туита по-долу - правният отдел на Унсуърт доста услужливо ги е маркирал с удебелен шрифт.

Източник: GIzmodo