Заедно с пускането на моделите Huawei Р30 китайците се разделят с модела, който доведе компанията до второто място сред най-добрите производители на мобилни телефони.

Трудно е да се повярва, че Huawei постигнаха растежа, на който всички ние станахме свидетели. През 2010 Huawei беше синоним на специализирана телекомуникационна апаратура. През 2019 компанията вече заема второто място по брой продадени мобилни устройства. Освен изключително агресивните маркетингови кампании, изборът на посланиците със световно реноме (Хенри Кавил, Скарлет Йохансон, Гал Гадот, Лионел Меси) и непрестанните промоции, Huawei дължи блестящия си успех на върховите си серии телефони. Именно сред тях се нарежда серията „Р” и по-точно поколението Р20.

С пускането на три различни модела от тях,  Huawei покри най-доходоносните ценови диапазони. Макар да е смартфон с допълнение „Lite” към името си, най-евтиният член на семейство Р20 беше приет от клиентите в развиващите се страни като най-добрата бюджетна латернатива. Full View екранът, отличната за цената си работа и успешните камери бяха козовете на Huawei Р20 Lite.

Huawei Р20 беше основният двигател на печалба за китайците. Процесорът Kirin 970, системата от камери, създадена в партньорство с Leica, еталон за фотографията в Германия, отличните цветове и свързването тип USB-C показаха, че смартфоните могат да бъдат снабдени с всички модерни технологии и то на достъпна цена.

На Huawei Р20 Pro дължим тенденцията телефоните за бъдат оборудвани с 3 основни камери. За съжаление, телефонът не предлага 3 фокусни разстояния в една камера, а само две, като единият от сензорите е от типа Black & White, имащ задача за обхване повече детайли. С по-голям екран и със същия 8-ядрен процесор Kirin 970, Huawei P20 Pro предлагаше нещо в повече на онези, които го избраха.

До края на месец август 2018 Huawei успя да лансира 10 милиона бройки Huawei Р20 и Huawei Р20 Pro. От началото на 2018 до месец декември, заедно с моделите Lite, китайците успяха за продадат завидните 200 милиона броя от тези телефони.

Всеки един от членовете на семейството на Р20 може да се намери и през тази година на рафтовете в магазините, но вниманието вече се измества към новите Huawei Р30. С впечатляваща си система от камери и новото поколение процесори Kirin 980 (които се намират и в моделите Mate 20) Huawei се приготвя да запази позицията си от 2018 и да приготви решителната атака на първата позиция, заемана от Samsung.

Имаш ли Huawei Р20? Какво ти харесва най- много в него? Смяташ ли да преминеш към следващото поколение?