Facebook иска да знае с кои приятели искате да преспите

01 май 2019 г., 14:15
13441

Instagram пък тества функцията за "поверителен брояч на лайковете". Идеята е, че само публикувалият дадена публикация ще вижда колко пъти е била харесвана тя. Броят лайкове обаче няма да е видим за другите потребители. Промяната ще бъде тествана първо в Канада. Снимка: Guliver / Getty Images

Помните ли времената, в които можехте да сръчквате (poke) своите готини приятели във Facebook? Е, на ежегодната F8 конференция вчера Facebook обяви, че ще предложи сходна опция, наречена Secret Crush (или таен обект на желанията).

Как работи?

Всеки Facebook потребител ще може да избере до 9 свои приятели, към които е привлечен и "проявява интерес". Ако човекът, по когото си падате, също има Facebook Dating профил (т.е. за запознанства), той или тя ще бъде уведомен посредством нотификация. Името ви ще бъде разкрито, само ако и вие се намирате в неговия/нейния Secret Crush списък.

При съответствие системата ще известява и двете страни. Впоследствие нещата са ясни.

Уви, в самото начало Secret Crush ще бъде достъпна само в определени държави, включително Мексико, Канада, Виетнам, Лаос и др. България не е сред тях.

Освен всичко останало Facebook ще се сдобие с нов дизайн - FB5, в който акцентът ще падне върху групите. Те вече ще имат централно място в Newsfeed-а на потребителите. Новият дизайн ще бъде пуснат първо в САЩ и след това в други държави.

Източник: Gizmodo

Ключови думи:
Коментари