Facebook не смята, че е необходимо да ви уведомява по какъвто и да било начин, когато някой ваш приятел или познат ви блокира в социалната мрежа. Въпреки това съществуват няколко начина, посредством които имате възможност да проверите дали това се е случило в действителност.

Когато ви блокират, признаците са често сходни с „разсприятеляване“:

  • Въпросният човек не е в списъка ви с приятели. Ако не го откривате, то или ви е разсприятелил, или ви е блокирал.
  • Не можете да го/я tag-вате в публикациите си.
  • Не можете да го/я каните на събития.
  • Вече не виждате неговите/нейните публикации в новинарския си поток.

Съществуват и още 3 сравнително показателни признака:

  • Не можете да откриете въпросния човек, когато въведете името му в търсачката на социалната мрежа.
  • Не можете да му/ѝ изпращате съобщения във Facebook Messenger. Когато се опитате, Facebook ще ви осведоми, че потребителят е недостъпен.
  • Не можете да отворите неговия/нейния профил, дори когато кликнете директно на него през Facebook Messenger например.