Британски татко на три деца изобрети високотехнологична „антивирусна“ детска количка. 65-годишният Йен Уилсън от Стафоршир, както всички родители, иска максимално да защити децата си от всякакви опасности.

Сега , по време на пандемията с COVID-19, страховете му явно са нараснали. Затова Йен разработва първата по рода си в света детска количка, която гарантира не само безопасност на бебето, но осигурява спокойствие и за родителите, пише sports.yahoo.com.

„В съвременния свят новородените са застрашени от много негативни фактори на околната среда, а COVID-19 е върхът на айсберга. Странното е , че съвременните колички не осигуряват никаква защита от тези заплахи. Всички са наясно колко замърсен е въздухът в големите градове, и колко е опасен за детския бял дроб, каква е вредата от ултравиолетовите лъчи, да не говорим за другите рискове – ухапване от насекоми, агресивни животни, неблагоприятни атмосферни условия“, обяснява Йен.

Количката BabyBubble е с футуристичен дизайн - като прозрачен мехур върху олекотено алуминиево шаси. Вътре работи система за пречистване на въздуха със сменяеми въздушни филтри N95, които се използват в медицинските респиратори. Така, въздухът, който детето диша по време на разходката, се пречиства от вируси, които се разпространяват по въздушно-капков път, а също така и от вредните частици от газовете на автомобилите.

Вижте снимката на количката и продължете да четете на страницата на Новите родители