Градският велосипед на фирма URBANIZED BIKES, който се произвежда в България от български екип, се нарежда до брандове като Apple, Bulgari, Ferrari, Lenovo, LG, Philips, Porsche, Sony и наред с тях, на 9-ти юли, на грандиозна церемония в операта в Есен, ще бъде връчен приза за изключителен дизайн и иновации на световния конкурс Red Dot.


Българският продукт ще влезе в годишника на червените точки 2018/2019, както и в специализирана изложба, посветена на отличените в най-голямото в света изложение на съвременния дизайн. Наградата за сънародниците ни идва на база ниво на иновации, функционалност, качество, дълголетие и ергономичност, сред конкуренция от рекордните
до сега 6300 заявки, от над 59 държави. 

 Освен дизайнът, техническите характеристики на родния продукт също са допринесли за спечелването на приза, а именно огромното предимство да инвестираш във велосипед за градско колоездене, който не се нуждае от абсолютно никаква поддръжка и наред с подобряването на здравето си, притежателят му допринася и за опазване на околната среда. Безвъздушните гуми не се помпят с въздух, ремъчното задвижване е безшумно и не изисква смазване, капсулованите спирачки и скоростна кутия не се замърсяват и не изискват никакво обслужване. Елементите от естествена кожа са с UV-защита и са устойчиви на атмосферни влияния, което превръща дизайнерския велосипед, тежащ едва 12 кг,, в подходящ за целогодишна употреба, без сезонни ограничения. 

 Томас Локууд, член на журито на Red Dot: Best ot The Best и влиятелна личност в областта на иновациите, вижда подобряването на качеството като знак, че компаниите все повече определят добрия дизайн като фактор за успех, за да останат на пазара. Дизайнът и иновациите са жизненоважният елемент на нашия бизнес", казва той.

Gallery

URBANIZED BIKES