Картите на Google днес са най-популярната услуга за навигация: все повече потребители я използват, за да улеснят пътуването си. Макар и най-популярна, тази услуга далеч не е единствената по рода си или най-подходящата във всяка ситуация. Ето няколко добри нейни алтернативи, представени от Дарик

1. Bing Maps

Bing Maps е връстник на Google. Картографската услуга на Microsoft първоначално е била известна като MapPoint. Тя предлага множество от функции, една от които е да показва къде има голям трафик в момента. Разполага дори и с 3D изглед.

2. Here WeGo

Here WeGo е достъпна в над 200 държави и предлага всички основни функции като навигация, места за посещение и подробни маршрути. Освен това ви предоставя актуална информация и цени за всички връзки за обществен транспорт около района, в който се намирате.

3. BackCountry Navigator

Намирате се някъде „в нищото“ - на планински склон или в гъста гора. Google Maps няма да бъде много полезна, защото няма толкова подробно описана топография на земята, каквато е BackCountry. BackCountry е полезен спътник, когато сте сред природата.