Тостери

- тостерът ви не трябва да влиза в контакт с вода, не го използвайте с мокри ръце. Дръжте го настрана от лесно запалими обекти, например пердета.

- тостерът е подходящ за сухи тестени храни. Това не включва продукти с глазура, масло или крем.

- ако използвате тостера всеки ден, е важно да почиствате трохите, които се натрупват в него, поне веднъж в седмицата. Не забравяйте първо да го изключите от електрическата верига.

Блендери

- не използвайте уреда, за да смеляте изключително горещи, току-що сготвени продукти. Първо изчакайте да изстинат поне до 70-80 градуса.

- гледайте да не влизат каквито и да е течности в мотора на блендъра. За да го почистите, използвайте влажна кърпа.

- не използвайте блендъра за твърде дълъг период от време, моторът може да прегрее. Правете паузи, ако е необходимо.

- не се препоръчва да използвате уреда за разбиването на твърди съставки, например крекери.

Източник: BrightSide