Първата виртуална „болница“ за пациенти със симптоми и положителен тест за COVID-19 отваря в Интернет. 

Над 120 лекари ще консултират пациенти през водещата платформа за телемедицина у нас Healee.com, а целият списък може да бъде намерен тук - https://www.healee.com/bg/COVID#about.  

Целта е хората да получат квалифицирана здравна помощ, с няколко клика от домашния компютър или телефона си, без да се налага да бъдат посещавани от специалист у дома си.

За голяма част от заболелите с COVID-19, които имат леки или почти никакви симптоми, онлайн консултация с квалифициран специалист в Healee може да се окаже достатъчна. Тя обаче е изключително важна, за да се назначи правилното лечение, което ще избегне влошаване на състоянието на пациента.

Това ще подпомогне и здравната система и претоварените екипи на Спешна помощ.

„Във времена, в които достъпът до здравна помощ е затруднен, телемедицината е най-лесният и достъпен начин да се получи квалифицирана лекарска помощ. Понякога тя спасява човешки животи. В инициативата участват специалисти, които могат да помогнат на хората без спешна нужда от болнично лечение. Надяваме се да помогнем на всички, които имат нужда от  лекарски грижи в този труден за страната момент“, казва един от основателите на Healee Йосиф Дишлиев.

„Всеки, който е с позитивен тест за COVID-19, има симптоми, не е в критично състояние и не се нуждае от спешна хоспитализация, е добре да направи онлайн консултация с висококвалифициран специалист в Healee.com, с който да обсъди състоянието и лечението си“, призовават лекарите.

В помощ на пациентите и здравната система са включени водещи медици от области като Пулмология, Вътрешни болести, Детски болести, Инфекциозни болести, Имунология, Микробиология, УНГ, Образна диагностика и др. Списъкът на всички лекари в Healee, предоставящи COVID-19 консултации може да бъде намерен на следния адрес: https://www.healee.com/bg/COVID#about  

Предимството на Healee пред другите начини за комуникация е, че пациентите и лекуващите ги лекари поддържат постоянна връзка помежду си, чрез видео и аудио консултации, чат и възможност за обмен на файлове, снимки, медицинска информация, независимо колко далеч се намират един от друг. Платформата предоставя удобен избор на пациентите да се съветват с топ специалисти от над 30 специалности, без да се налага да пътуват до по-голям град или място с лечебно заведение.


Онлайн консултациите в Healee са заплатени, като в случай че пациентът избере консултация с конкретен специалист, цената е предварително определена от самия лекар и може да се види преди стартиране на консултацията.

Важно: консултациите от тази инициатива имат за цел да предоставят на пациентите достъп до квалифицирани специалисти, а диагностицирането на наличие на COVID-19 заболяване, е възможно само след тестване.

Healee е водещата платформа за телемедицина и онлайн медицински консултации в България, която се използва и в страни като Великобритания, САЩ, Австралия и др. Към момента над 1500 лекари развиват практиката си онлайн с нас. Телемедицината направи огромен скок в развитието си в световен мащаб през 2020 г. в ситуацията на COVID-19 пандемия. С Healee пациентите могат да получат квалифицирана здравна помощ онлайн, без да напускат дома си.  Голяма част от лекарите, които ползват Healee, са изявени имена в своята специалност, с публикации в български и чужди специализирани издания и дипломи от най-големите клиники в света.

Пациентите могат да използват Healee по три начина:

- Те могат да намерят своя лекар или да изберат друг специалист и да стартират онлайн консултация с него - чрез съобщения, видео или аудио разговор.

- Неalee дава възможност и за запитвания към подбран екип от лекари. Пациентите описват проблема си, като може да добавят снимки и медицинска документация, и получават отговор от някой от лекарите в гарантиран срок.

- Приложението разполага и със специален Healee Chatbot, който насочва към спецификата на заболяването и конкретен лекар, който да помогне - бързо, лесно и без неясни въпроси.

Изключително важно е да се подчертае, че всяка лична информация, която се предоставя чрез Healee, е напълно защитена. Същото важи и за плащанията през приложението – те се извършват с карта, Paypal или epay.

Приложението е безплатно за потребители и лекари от България - пациентите заплащат единствено на лекарите прегледите и услугите, които ползват.