Пустинният пейзаж на Южна Калифорния се изпъстри с хиляди оранжеви макове. Те са толкова много, че се виждат дори от сателитите на NASA, разположени в околоземната орбита.

Източник: NASA / U.S. Geological Survey

Снимката по-горе е направена на 14 април в Резервата на маковете в Каньона на антилопата, разположен в климатичната зона на пустинята Мохаве.

„Цветята разцъфнаха след обилните валежи в Южна Калифорния през март и април 2020-а. Тази пролет в Ланкастър паднаха приблизително 27 см валежи. Това е около 10 см над нормата. – пише NASA. – Допълнителният дъжд позволи на маковете да се задържат по-дълго от обикновено, което от своя страна доведе до по-голям брой диви цвята едновременно.“ 

Източник: NASA Earth Observatory

Резерватът на маковете в Каньона на антилопата е разположен на площ от 7 кв км. „Цъфтежът е различен всяка година“, пише Жан Рин от парка – Обикновено е през април, но може да се случи по всяко време от средата на март до началото на май.“

„В зависимост от деня или дори часа, оранжевите лехи с цветя могат да се променят. Маковете разтварят своите венчелистчета през слънчевите периоди и приличат на голямо одеяло, покрило пейзажа. Когато е ветровито пък или хладно, се затварят“, допълват от NASA.

Снимка: Ben Chu / Shutterstock

Много от парковете в САЩ са затворени, но ако проявявате интерес, можете да разгледате резервата онлайн от ТУК.

Източник: IFLScience

Gallery

Източник: Wikimedia Commons