Миналия четвъртък от зоопарка в Лос Анджелис съобщиха, че са взели трудното решение да приспят едновременно неразделна двойка лъвове на 21 години заради влошаващото им се здраве.

Хуберт и Калиса са сродни души в пълния смисъл на тази дума. Хуберт е роден в Чикаго, в зоопарка Линкълн Парк, докато Калиса идва от Сиатъл (Удланд Парк). Двамата се срещат през 2014-а, след като са преместени в Лос Анджелис. Оттогава са буквално неразделни.

Двете животни, които постоянно са показвали любовта си едно към друго, са били едни от най-големите звезди на зоологическата градина в Лос Анджелис.

„Влюбената двойка пристигна в зоопарка в Лос Анджелис преди 6 години и заради невероятната връзка, която имат, двете животни се превърнаха за отрицателно време в най-обичаните ни обитатели. Беше почти невъзможно да ги видим разделени. Наистина ни болят сърцата, че трябва да се разделим с двойката, но това, че си отидоха заедно, ни успокоява“, коментира Дениз Верет, директор на зоопарка в Лос Анджелис.

В природата лъвовете рядко достигат до 15 години, а в зоопарковете - 20, така че двата лъва са имали дълъг и щастлив живот, добавиха още от зоологическата градина.

Източник: Bored Panda