В Япония съществува обичай плодове да се поднасят като подарък на членове на семейството, приятели, колеги и бизнес партньори, например в знак на благодарност или по тържествени поводи.

Плодът е луксозна стока в Япония и колкото по-добре изглежда, толкова по-запомнящ се е подаръкът. В Токио има дори магазин, наречен Senbikiya, който е специализиран в продажбата на съвършени екземпляри. Плодовете, продавани в него, не само нямат петна, бучки, вдлъбнатини или други дефекти, но и едно от изискванията е да притежават равномерен цвят и идеална форма.

Магазинът е подреден с много вкус: таваните са високи, обзавеждането - елегантно и с грижа към детайла, униформените продавачи са любезни и усмихнати, а във въздуха се носи тиха класическа музика. Някои от плодовете изглеждат толкова големи, лъскави и сочни, че човек може да се усъмни дали са истински. Например кошница с 12 ягоди струва 83 долара, килограм череши е на скромната сума от 320 долара, а три пъпеша може да достигнат 419 долара. Цената се образува въз основа както на отличния външен вид на плода, така и на труда, вложен за отглеждането му.

Собственици на парници работят ден и нощ 365 дни в годината, за да снабдяват почвата с необходимото количество подхранващи вещества и да поддържат правилната температура. Това прави процеса на отглеждане и селектиране изключително трудоемък. Всички тези усилия водят до това, че най-често се ражда един-единствен безупречно съвършен екземпляр!