Винаги има по един такъв човек във всяка социална група, който охлажда страстите с мъдростта: „Нека да бъдем разумни хора”, пише Мениджър Нюз, цитирайки „Бизнес Инсайдър”. Вместо да мечтаят да преодоляват границите и да поставят нови рекорди, разумните хора решават да играят на сигурно. Оправданието им за това е поемането на ненужен риск.

Обикновено техните действия не са нищо повече от посредствени, нищо забележително и по никакъв начин влияещо на света.

Отървете се от сивото ежедневие и забравете всекидневните дейности. Променете това!

Ако искате да бъдете невероятни, трябва да се отървете от всички задръжки и да се изправите срещу здравия разум.

Не е разумно да продължавате да опитвате, когато се проваляте, но това е тайната на пробива.

Не е разумно да се върнете след загуба от сериозен опонент, но това е начинът да спечелите.

Не е разумно да давате повече, отколкото да получавате, но това е начинът, по който се изграждат взаимоотношенията, имащи значение.

Не е разумно да вярвате в себе си, когато никой друг не го прави, но това е начинът, по който можете да промените на света.

Не показвайте, ако вътрешно умирате от страх. Това са истинските шампиони и истинският кураж. И вие може да бъдете този човек! Можете да бъдете бунтовник и боец.

Вярвайте в себе си и вашите възможности и ще достигнете висоти, за които дори и не сте си мечтали.

Всеки може да всее страх и съмнения в опонента си. Това обаче не ви прави велики. Напротив, трябва да се разбирате с околните, дори и те да са губещи, защото в следващия момент вие може да си размените ролите.

Освен че всички хора са различни, днес и самото време е друго. Вместо да избирате лесния път, можете да направите важен избор – да спрете да бъдете от „разумните”. Всички те след това ще ви наричат щастливци.