Една от най-завладяващите характеристики на женското тяло е възможността им да раждат. Това, че жените могат да отглеждат друго човешко същество вътре в тях, не е единственото нещо, което ги прави толкова невероятни.

Ако разгледаме по-отблизо женския организъм, може да намерим множество други интересни факти, за които дори повечето дами може и да не знаят.

Жените различават високочестотни звуци много по-добре от мъжете.

Електроактивността на женския мозък по време на сън намалява само с 10%. Затова и жените спят по-лошо от мъжете.

Жените различават нюансите на сладкия вкус по-добре от мъжете.

Два мозъчни центъра отговарят за речта на жените, поради което те са в състояние без проблем да произнасят до 8000 думи на ден и да използват 3000 звука и до 10 000 невербални сигнала. При мъжете тези показатели са два пъти по-ниски.

Периферното зрение е по-добре развито при жените.

Женската шия е много по-подвижна и затова, когато я повикат, жената обръща глава. В същата ситуация мъжът се обръща с цялото си тяло.

Оплешивяването е рецесивен признак, обусловен от женските  Х-хрозоми, т.е, мъжете го наследяват от майките си, а не от бащите.

Заради наличието на две Х-хромозоми в генотипа си, жените по-рядко боледуват от хронични болести и по-рядко развиват усложнения.

По-високите нива на хормоните прогестерон, кортизол и естрадиол при жените засилват чувствата за безпокойство и опасност.  Затова и жените умеят интуитивно да усещат приближаваща заплаха.