Материалите, използвани за направата на ръкавици за астронавти, могат да помогнат на жените в менопауза, съобщи електронното издание на „Дейли мейл“. 

Около 1,3 млн, жени ще бъдат засегнати от менопауза през тази година само във Великобритания, посочва британското издание. Симптомите водят до силен дискомфорт. Най-неприятни от тях са горещите вълни и потенето. 

Производителят на облекла  Луиз Никълсън е решена да намери начин за облекчаване на оплакванията. Компанията й „Fifty One Apparel“ си поставя за цел да помогне на жените. Марката продава дрехи, аксесоари и други артикули, които използват стабилизираща температурата на тялото технология.

Според Никълсън на пазара няма никакви облекла, които да облекчават нощното изпотяване. Затова тя е решила да започне свое производство, допълва БТА. Ръкавиците по технология на НАСА запазват постоянна температура на тялото, независимо от външните условия. 

Компанията на Никълсън носи името на възрастта, в която жените започват да се оплакват от симптомите на менопаузата. Тя продава аксесоари като шалове, лицеви маски и тюрбани.