Пригответе се да се впуснете във вълнуващото пътешествие на деветото издание на Международния научен фестивал FISSION, който ще се проведе на 13 април 2024 г. в Американския колеж в София!

Всички са поканени! Разгледайте невероятни ученически проекти и научете повече за идеята, целта и изработката от самите създатели на проектите - присъединете се към нас във физкултурния салон на Колежа (Балона) от 11 до 13 ч.

Организиран от избрана група ученици от Американския колеж под ръководството на д-р Красимира Чакърова, FISSION събира ученици от цял свят между 5. и 12. клас, за да обменят идеи, да учат, да се развиват и да споделят любопитството си към науката.

Миналогодишното издание на събитието се хвали с огромен успех, като 104 ученици заедно със своите ръководители представиха общо 55 проекта, вариращи в категории от биомедицински, биологични и химични науки, екология и наука за околната среда, компютърни науки, математика до физика и инженерство.

Всеки проект се оценява от жури от утвърдени учени и експерти. След като внимателно прегледат и оценят проектите, съдиите награждават учениците с ,,Най-добър проект’’ или ,,Почетно отличие’’ във всяка категория.

Програмата включва обиколки на кампуса на Колежа, семинари, презентации от лектори и учени, както и безброй много възможности за създаване на контакти. Станете част от FISSION на 13 април 2024 г!

Повече информация за събитието може да намерите на нашия сайт, както и в социалните мрежи Facebook и Instagram.