Писна ви от идиоти? Ако не може да ги победите, най-добре е да се присъедините към тях с помощта на хапчето MinusIQ, което перманентно ще намали вашия коефициент на интелигентност.

Добре, този продукт може и да не е истински, но идеята зад него определено е нещо, което вероятно не веднъж и два пъти ви е хрумвало. Според тази изключително забавна лъжлива реклама MinusIQ предлага хапчета, които намаляват IQ-то с 10, 30 и 50 точки.

„Вероятно бихте попитали „Защо да го намалявам?“. Защото животът е по-лесен, а светът е по-щастливо място, когато сте глупави“, казва Корнелий Груп, невролог и старши изследовател в Sleepthinker (макар и самият човек да е актьор, Sleepthinker е базирана в Лондон компания за креативни продукции).

Груп препоръчва да си намалите IQ-то до 70. По този начин все още „ще може да си връзвате връзките и ще сте способни да напишете посредствена рап песен“.

Когато приемете хапчето, неща като самооценка, благоприличие, липса на самоувереност и страх „престават да съществуват“. Скоро дейности като пияно шофиране и запалването на собствените си газове ще започнат да ви носят истинско удоволствие.

Страничните ефекти включват нехаресване на хора от други раси, сексуални ориентации и на практика „всеки, който е различен от теб“. Като изключим това обаче, няма да имате кой знае какъв проблем, тъй като вашето ниско IQ ще ви позиционира сред мнозинството. „Светът е много по-хубаво място, когато не сте особено умни“, казва Груп.