За мнозина разглеждането на снимки и клипчета на сладки котки в мрежата е любимото им занимание. Какво всъщност обаче знаем за тези наши четирикраки приятели?

ASAP Science ще ви запознае с множество любопитни факти, свързани с котките. Така например знаете ли, че техният нос има уникален отпечатък, подобно на нашите собствени пръсти? Или че кочата трева е същински наркотик за животинчето?

Няма как да знаете също така, че когато се отърква у вас, Маца всъщност ви си маркира територията и предупреждава останалите си приятелчета да не се доближават до вас. А какво означава вдигането на опашката? Просто ви подканва да помиришете нейното дупе. Една своеобразна алтернатива на прегръдката или ръкостискането.

Сигурно сте забелязали, че котетата заравят своите изпражнения. По този начин те искат да скрият миризмата си от потенциални хищници. Освен това показват, че се подчиняват на конкретна доминантна котка, ако говорим за уличните животинки. Това, че вашето коте си заравя изпражненията означава, че то възприема вас самите за доминантни.

Вижте цялото видео! Красотата на котките се крие в техният характер. Котките се докосват до сърцето ви винаги когато им дадете тази възможност.