Нов ден, ново предупреждение от страна на лекарите. Този път те молят хората да спрат да слагат върху гениталиите си неща, които просто нямат място там.

Така например жена получи изгаряния от втора степен, след като се опита да „запари“ влагалището си. Друга реши да сложи ексфолианти в него. Съвсем наскоро пък ви съобщихме за мъж, заврял метални пинцети в пикочния си канал.

А сега, изглежда, че хората са започнали да слагат паста за зъби върху своите гениталии. Лекарите предупреждават, че жените не трябва да я използват за „стягане“ на влагалището (вероятно по заръка на своите партньори). Потенциалните странични ефекти са възпаление, обрив и дори безплодие. „Пастата за зъби има каустичен ефект и е твърде абразивна, за д се поставя в чувствителен орган като влагалището. Използването ѝ може да унищожи организмите, чиято цел е да предпазват този орган от потенциални инфекции“, казва д-р Олуволе Йусуф пред PM News Nigeria. – Когато влагалището вече не може да се предпазва само, тялото се излага на различни инфекции, които впоследствие могат да унищожат тръбите и да попречат на шансовете за забременяване.“

Мъжете пък от своя страна смятат, че когато слагат паста за зъби върху своя пенис, ще забавят еякулацията. Разбира се, не трябва да правите подобни неща. Пастата за зъби няма да се пребори и с еректилната дисфункция, въпреки че някои популярни клипове в YouTube твърдят тъкмо обратното.

„Ментовите масла и другите химикали в пастата за зъби, включително избелващите агенти, могат да раздразнят особено много чувствителната кожа. Рискувате да предизвикате умерени изгаряния и дори мехури и белези. В никакъв случай не използвайте пастата за зъби като лубрикант“, коментира медицински експерт пред OZFM.

Разпространен е и митът, според който поставянето на паста за зъби във влагалището изпълнява ролята на противозачатъчно. Не, не е така. Пастата за зъби е просто средство за почистване на зъбите. Точка.

Източник: IFLScience