Един полезен метод да увеличите силата на ума

26 юли 2017 г., 12:20
868

Brian A Jackson / Shutterstock

Какво е да си умствено силен, пита Мениджър Нюз?

За някои това е умението да запазиш присъствие на духа в трудна ситуация. За други - да работиш фокусирано. За трети - да си креативен, да умееш да измисляш творчески концепции. Или може би е всичко това едновременно?

Според Джон Хол - автор в американското бизнес списание Inc. и създател на компанията Influence & Co., умствената сила е умението да реагираш стоически в предизвикателни ситуации и да бъдеш уверен. В онлайн раздела за маркетинг на изданието Хол разказва кое според него увеличава силата на човешкия ум. Съветът му може да бъде полезен за маркетолози, креативни хора, бизнес лидери. 

Умствената сила, според автора, се увеличава чрез писане на текстове. Въпреки че някои смятат, че писането ги прави уязвими към критики и разкрива самоличността им пред останалите, което ги кара да се чувстват слаби, писането е най-добрият начин да се изгради непоклатима основа за ментална сила и човек да стане по-влиятелен, смята Хол. 

То упражнява ума. 

Умът е като мускул. Той има нужда да бъде трениран. Също както тялото, за да бъде поддържан във форма, се изискват подготовка, самодисциплина и постоянство. Най-вече е необходим упорит труд - с едно тичане в парка на месец не би се получил голям резултат за подобряване на физическата форма, нали?!

Много успешни хора в бизнеса с различни професии са и добри автори на текстове. Това увеличава уважението към тях. Умението да се пише допълва образа им пред другите, обогатява личността им. 

Хол разказва, че първият инвеститор във фирмата му - американец на име Брент Бишор, му споделил, че много обича да пише и го прави винаги, когато има време. А е финансов експерт. 

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз

Коментари