Оказва се, че решаващо е нивото на влажност. Всички хамбургери са изгубили една четвърт от теглото си още през първата седмица, което показва, че те са изсъхнали. Плесента не може да се развива без влага. И тъй като МcDonalds прави филията с месо в хамбургера съвсем плоска и тънка, тя бързо изсъхва, преди да започне да се разваля. Подобен е принципът на сушеното месо. Ако хамбургерът от МcDonalds се запечата в найлонов плик, само за една седмица ще се покрие с мухъл.

От клипа на Buzzfeed може да се заключи, че различните вериги правят плънката за хамбургерите с различна дебелина или използват повече съставки, които повишават влажността (например повече сосове). Това не означава, че храната в МcDonalds съдържа някакви мистериозни и по-ужасяващи съставки в сравнение с Burger King или друга верига. И не означава, че бързата храна не е вредна - солта и захарта в голяма част от продуктите в McDonalds надвишава значително препоръчителните дневни норми, да не говорим за етичните и екологични съображения, които могат да ни накарат да избягваме да купуваме храна от подобни вериги.

Източник: iflscience.com