Априлското издание на конкурса „Страшен разказ в две изречения“ приключи.

Основната тема в него бе „Одушевен предмет“, а 40 автори разказаха общо 78 истории.

„Изборът на победител не беше лесен, защото попаднахме на много сполучливи истории“, казват от организаторите.

Ето защо те решават да се спрат над онзи автор, който успява да вмести разказа си в най-малко думи – едва 20.

И това е Ангел Богатинов:

- Тази протеза не ни ли я даряват за трети път?

- Дам, горкото хлапе изскочило изневиделица пред колата на баща си.

„Макар да липсва директен шок и ужас, загатнатата мистерия, в съчетание с изключителната краткост, носят на автора си книга по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД“, пишат още от „Страшен разказ в две изречения“.

Другите разкази, които се отличиха с идея и изпълнение, са:

Arri NH
- Защо искаш да заровиш мен при него, ти си му по-любим? - отекна в гробищната тишина гласът на Мики Маус, любимата играчка на сина ми, продължавайки да ме зарива.

***

Ivo Nikolov
Прелетя край кретащата старица и ѝ откъсна златния кръст от врата, като дори не намали темпото си. Наложи му се да спре две преки по-късно, защото дланите и стъпалата вече обилно кървяха, докато тялото му бе безумно привлечено от фигурката на Иисус и се смаляваше болезнено до размерите на разпятието върху синджира.

***

Деница Табакова-Желязкова
- Потвърждавам, че това е оръжието на убийството, но по него няма отпечатъци, а не се е държало само, нали? - хилеше се криминологът, докато подаваше окървавена тесла на полицая. Гръмкият му смях заглуши един по-тихичък, идващ от плика за доказателства.

***

O B S C U R I A
Не бях на себе си от радост, когато получих top fan badge за Страшен Разказ в 2 Изречения. Точно три минути след това баджът изхвръкна от екрана на лаптопа, потроши мебелите в офиса, разби прозорците, кастрира дърветата и храстите в градината и подозирам, че е станал баща на котенцата на де що има улични котки в района.

***

Stella Kukusheva
Отвратено от огромните подути устни, червилото с искрена молитва поиска да се превърне в остър нож и желанието му веднага се изпълни, а обиграното движение на дамската ръка извърши останалото.
Огледалото не издържа и се пръсна от смях в лицето, застанало срещу него.

***
Denitsa Vasileva
“Да получиш много цветя“ – провикна се дърводелецът, благодарен за направените му комплименти и закупените творби към момичето, което потегляше с колата си надолу по склона.
“Дадено“ – изръмжа двигателят и притихна, блокирайки волана на метри от завоя...

***
Daniela Teneva
На телефона ѝ му писна от постоянното ѝ отваряне на СРв2И и имейла, за да провери дали са излезли резултатите от конкурса и просто я погълна. Сега тя беше част от него и щеше да разбира на секундата за всяко ново известие.

***

Marina Koleva
Продавачът в магазина пускаше дневен отчет и си мислеше колко ли още остава от скапания му живот. Загаси лампите, заключи, а касовият апарат изкара нов отчет - 15 години, 10 дни, 3 часа, 25 минути и 17 секунди.

***

Мария Георгиева
Стъклените очи на камерите бездушно отразяваха процеса, макар че в залата нямаше никой и същевременно всички бяха там, всъщност нямаше зала, нито решетки, нито белезници, но въпреки това нещастникът беше стегнат с невидими енергийни примки и не можеше да помръдне. В делото несъмнено бе доказано, че подсъдимият умишлено е причинил несъвместима с живота травма, докато разярено блъскал преди 21 години телефона си в нощното шкафче, при което са се отделили 21 грама от теглото на апарата с изкуствен интелект, иначе казано, беше го убил и лишил от душа по хулигански подбуди и сега, след произнасяне на присъдата, човекът следваше да понесе отговорността за действията си, при което го очакваше само едно - с плазмен лъч да бъде разчленен на атоми.

***

Ivelina Dobreva
- Изхвърли този мръсен камък, Ема - скара се майката на малкото момиченце, но то го прибра в джоба си, милва го и му говори и накрая заспа, прибрала го в нежна прегръдка.
На сутринта Ема не го намери в леглото си и решила, че майка ѝ го е изхвърлила, се отправи с бойна крачка към спалнята ѝ, за да открие прекрасния камък, кротко забит в разбития ѝ череп.

***

Силвия Кирилова
"Как ще живея без нея?", проплака Том и докосна амулета на врата си - последен спомен от починалата му съпруга. В този момент шнурът му силно се затегна.

***

Ангел Богатинов
Грозната каменна статуя стоеше от векове на селския мегдан, но никой вече не помнеше кой или защо я е поставил там. В нощта на Коледа множеството се бе събрало около елхата, закриваща статуята, когато пропукване на камък и зловещ вой им припомниха твърде късно, че се кланят на грешния идол.

Темата за месец май

Този път интересното е, че авторите, а не организаторите дават темата. И тази за май е по идея на Деница Табакова-Желязкова.

Ето как я представя тя:

"Обикновено очакваме злото да се спотайва в подземни тунели, дълбоки кладенци, прашни мазета или дори още по-дълбоко под земята – в пламтящия Ад. Но ако злокобни сили могат да ни връхлетят от висините? Може би са под формата на странен дъжд, сеещ зараза, крилат звяр или пък извънземна заплаха. Кое е онова зло, което не бихте искали да ви нападне от небето?"

Можете ли да напишете страшен разказ в две изречения въз основа на тези насоки? Най-добрата (най-злата) история ще донесе на автора си книга по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД!

Най-интересните творби ще бъдат публикувани в сайта за наука, техника и загадки Обекти!

Участията се приемат до края на месец май в коментар под този пост или на имейл stra666en.razkaz@gmail.com.