Множество класации са измислени за най-подходящите за почивка места според зодиите, но кои са градовете по света, подходящи за постоянен живот?

На този въпрос предложи отговор американската астроложка Дженифър Ейнджъл, цитирана от авторката на материали на тема "Пътуване" в онлайн изданието INSIDER Сиара Епълбаум, пише Мениджър Нюз.

Астроложката посочи списък с градовете, най-подходящи за живот за всяка зодия. Списъкът е предназначен за онези читатели, които "като че ли не чувстват, че градът, където живеят и който наричат свой дом, е в действителност техният дом" и смятат, че той може би не е най-подходящият. 

Ейнджъл предлага списъка на базата на отличителните черти на всяка отделна зодия.

Вижте какво посочва тя, във фотогалерията. 

Gallery
Овен - Чикаго, Илинойс

Овните обичат да бъдат на открито. Те винаги търсят места за емоции и приключения. Обикновено са пълни с енергия, затова имат нужда от нови и нови интересни места, където да избягат от рутината. Предпочитат градовете, където нещата се случват, вместо да са "заклещени в провинция" или в малки градчета.

beboy / Shutterstock.com

Gallery
Телец - Уестпорт, Кънектикът

Телецът е управляван от планетата Венера, така че красотата за него е много важна, както и стабилността. Телците предпочитат обикновено да притежават дом, вместо да го наемат, обичат да "пускат корен" и да не се местят много. Луксът и парите също са важен аспект за тях, така че те имат нужда да се намират близо до големите градове или да живеят в тях - там високите доходи са по-достъпни. Освен това са големи любители на храната - да я поръчват или да готвят, както и на забавленията. Обичат да излизат нощем. В същото време са и домошари, обичат дома си. Но той трябва да е достатъчно близо до големия град и високите приходи.

Снимка: Wendell Guy / Shutterstock

Gallery
Близнаци - Лондон, Англия

Близнаците имат дълбока жажда да се учат. Те поставят приоритет на комуникацията и "образоването на всички нива". Обичат да бъдат в градове, където има много и различни неща по отношение на музеи, галерии, представления. Силно креативни са и ги бива с електрониката. От хората са, които боха предпочели да похарчат парите си излизайки навън, за културна програма, вместо да бъдат домошари и да ги вложат в нещо за дома. Затова Лондон е подходящ, със своята динамика и наситеност. 

Снимка: ESB Professional / Shutterstock

Gallery
Рак - Чарлстън, Южна Каролина

Раците са много отдадени на дома и семейството. Те умеят да живеят добре, като в същото време рядко превишават наличните си средства - бива ги в спестяването. Да имат спестявания е важно за тях. Освен това за всеки рак е важна сигурността, както емоционална, така и в околната среда (освен финансовата). Раците често имат афинитет към декорирането, затова обикновено посрещат гости в красиви домове. Но са и личности, които ценят и бранят пространството си. Затова често предпочитат къщи с огради и плетове - не обичат други "да живеят върху тях, над главите им". 

Снимка: f11photo / Shutterstock

Gallery
Лъв - Ибиса, Испания

Нали знаете поговорката, че тревата винаги е по-зелена на чуждата поляна? Е, лъвът иска да има тревата и от двете страни на поляната - той очаква най-доброто от всичко. Освен това сформирането на връзки е важно за лъва - той обича да забелязва и да бъде виждан. Високо самоуверен, излъчва самочувствие. Външният вид за него има значение. Освен това обича да се забавлява. Често съчетава пътуването по работа с удоволствието. Сравнително щедър е и води хора вкъщи, вратите му са широко отворени.

Снимка: Alex Tihonovs / Shutterstock

Gallery
Дева - Стокхолм, Швеция

Девите са маниаци на тема чистота и този баланс е много важен и ценен за тях, така че градовете с чисти улици и повече природа са предпочитани. Да живеят на места, където не е много шумно и е подредено, за тях е идеално. Освен това имат нужда да се намират в общност, която е заинтересована да се грижи за себе си и да поддържа общото местообитание, изпълнена с хора, които се грижат един за друг. Не обичат много промени в живота си.

Снимка: Oleksiy Mark / Shutterstock

Gallery
Везни - Прага, Чехия

Прага е един от най-безопасните градове в света. Съкровище е за много от везните, защото те обичат хармонията и енергията у дома за тях е важна. Везните харесват красивите фини неща, както и да посещават театри и галерии. Този град с културна история би ги заинтересовал. А и няма високи нива на престъпност и несигурност. 

Снимка: DaLiu / Shutterstock

Gallery
Скорпион - Токио, Япония

Скорпионите са интензивни, напрегнати, енергични. Те обичат да правят това, което е ново и хит в града. Бързи са. По-добри са да бъдат навън, сред всичко динамично, вместо да са зад кулисите. Могат да живеят както в апартамент, така и в къща. Приспособяват се към бързо движещи се градски общности и са добри в откриването на възможности - за работа и др. 

Снимка: f11photo / Shutterstock

Gallery
Стрелец - Ерусалим, Израел

Стрелците са известни с факта, че са много духовни. Страстта им към историята и мистериите правят Ерусалим едно добро място за тях за живот или дори само за посещение. Те обичат да поддържат нещата прости, да няма около тях много излишни материални неща. Така че в този смисъл градът е подходящ, за да живеят на едно малко място, където да могат да грабнат най-необходимото от дома си и да излязат. 

Снимка: SJ Travel Photo and Video / Shutterstock

Gallery
Козирог - Берлин, Германия

 Козирозите са задвижвани от работата си. Семейството и традициите са много важни за тях. Освен това обикновено се нуждат от малко лично пространство. Обичат да защитават неприкосновеността си и затова биха оценили богатия, добре подготвен за всичко квартал. Социалният статус е важен за тях, както и успехът и притежанията. Не е нужно да живеят в суматохата на центъра на града, но където и да е домът им, статусът му за околните е ценност, която е ключова.

Снимка: Patino / Shutterstock

Gallery
Водолей - Остин, Тексас

Водолеят слага общността и приятелите над самия себе си. Освен това обича да дарява за благотворителност и да помага на другите. Малко е чудат. Не следва тенденциите. Предпочита да не живее в твърде регулирани градове и населени райони. Ако пък го прави, би бил доста активен в насока да променя правилата. Водолеите са интелектуалци, които винаги биха помогнали на преследван човек. Дори да имат достатъчно пари, това не означава, че те биха живели в най-добрия квартал. Снимка: Guliver / Getty Images

Снимка: f11photo / Shutterstock

Gallery
Риби - Залцбург, Австрия

Рибите са позитивни хора, романтици. Много са интуитивни и чувствителни, не могат да виреят добре в места с дисхармония. Затова и не могат да живеят щастливо в градове с висока престъпност. Могат да забравят тревогите и проблемите си като се разходят например по една красива улица със смесица от стар класически чар и модерна архитектура. Добре се чувстват около вода. Разбира се, тъй като са воден знак, това им помага да ги балансира. Музиката също е много важна за тях. Така че навсякъде по света, където има музикална тема, те биха се чувствали чудесно.

Снимка: Feel good studio / Shutterstock