Сами по себе си срещите са достатъчно притеснителни, какво остава за бързите срещи. Някои копнеят за романтика и чакат рицаря на бял кон. Други поемат нещата в свои ръце и знаят съвсем точно какво искат. Това ги прави идеалните кандидати за бързи срещи (Speed Dating) - метод за запознанства лице-в-лице, който позволява на участниците за кратко време да се запознаят с голям брой потенциални партньори. Според астролозите към този тип хора спадат най-вече следните три зодии:

Стрелец

Този огнен знак обича приключенията, има прям характер и не пада лесно духом. Стрелците знаят цената си и не се притесняват да заявяват открито желанията и предпочитанията си. Освен това са много любознателни и с радост се запознават с нови хора. Ето защо биха се чувствали в свои води на събитие от типа „бързи срещи“: било с маски, без думи, с игри или с танци.

Дева

Прагматичната същност на Девите е тази, която ги тласка към бързите срещи. Те веднага усещат, когато вибрациите им съвпадат с тези на даден човек. В противен случай не виждат смисъл да си губят повече времето с него. Изобщо не понасят, ако трябва с часове да се преструват пред някого на обикновена среща. Ето защо по-голям брой неангажиращи срещи за кратко време (обикновено бързата среща продължава от 3 до 8 минути) за тях е оптималният вариант.

Близнаци

Близнаците обичат да се запознават и да комуникират с различни хора. Този въздушен знак е доста любопитен и проявява подчертан интерес към житейските истории на другите. Наистина, общуването с един и същи човек бързо им доскучава и затова непрекъснато се стремят към нови контакти. Бързите срещи предоставят на Близнаците възможността не само да срещнат любовта на живота си, но да си намерят и нови приятели.