Тези поговорки описват отлично характера на всяка зодия – накратко, право в десетката, но и с чувство за хумор, разбира се...

ОВЕН

1. Езикът кости няма, ама кости троши.

Рогатият Овен е и с остър и хаплив език. Понякога не си дава сметка колко лесно може да нарани другите, защото Овенът има въздействие върху всички.

2. Приятел в нужда се познава.

Овенът е отличен другар. Можете да разчитате, че ще ви подаде ръка във всяка ситуация.

Късметлия сте, ако имате Овен за приятел в живота си. Ще отдели от залъка в устата си, ще донесе лопата, ако се налага гроб да копаете.

3. По-добре в пъкъла с умните, отколкото в рая с лудите.

Овенът не е вчерашен. Добре знае интересите си и ги следва. Хич не го мислете. Ще излезе като света вода ненапита от всяка ситуация.

ТЕЛЕЦ

1. Който не е бил глупав поне в началото на живота си, той няма да бъде мъдър во веки.

Телецът много внимава за тази работа. Тъй като никак не би искал да живее живота си в глупост, затова гледа да отметне тази работа по-бързо. Държи се често глуповато и наивно, за да е спокоен, че после ще мъдрува во веки.

2. Прекаленият светец и Богу не е драг.

Това Телецът добре знае. Затова не се сили да бъде безгрешен, а със снизхождение приема човешките слабости и грехове и се отпуска в сладостната им прегръдка. Телецът има своите пороци, но и своите достойнства – трудолюбив, умерено обича парите, знае цената си.

3. Не е луд, който яде баницата, а който му я дава.

Телецът не си пада по диетите, така че внимавайте какво му давате. Ще си поиска второ парче, ще загребе с голямата лъжица, ще ви изпие последната глътка кафе, ще вземе последното парче шоколад на масата.

БЛИЗНАЦИ

1. Двама се карат, трети печели.

Близнаците са истински късметлии. И хитреци. Много са прозорливи и знаят кога и как да се намесят, за да извлекат максимална полза за себе си.

2. Може да си разочарован, ако не успееш, но си обречен, ако не опиташ.

Близнаците обичат новостите, предизвикателствата. Не можете да очаквате от тях, че ще стоят на едно място и ще ви чакат, ако не сте готови да тръгнете с тях по невероятното пътешествие, наречено Живот. Близнаците не само че опитват, ами и носят по три-четири дини под една мишница, при това без да разпльокат нито една на земята.

3. Изобретенията изискват познания, но са управлявани от мечти.

Близнаците умело съчетават амбиция, талант, дарба, практицизъм с мечти. Определено някои биха ги нарекли вятърничави и мечтатели. В крайна сметка обаче светът принадлежи на мечтателите, които не се страхуват да се осмеляват.

РАК

1. Капка по капка вир става.

Раците са търпеливи, спокойни, уверени, предпазливи. Това са едни от най-силните им качества, защото им помагат да премислят трезво всяка ситуация, а не да действат импулсивно като някои други Знаци.

2. Камъкът си тежи на мястото.

Раците обичат своя дом и там е мястото, където се чувстват спокойни и защитени. Също така Раците добре знаят своите силни и слаби страни. Поради тази причина те никога не се захващат с неща, с които не могат да се справят перфектно. Добри са в своята сфера, защото се придържат към схващането, че всеки трябва да се занимава само с онова, от което разбира.

3. Да ти вадят душата с памук.

Раците са изкусители. Привидно беззащитни и плахи, всъщност проявяват хитрост и завидната способност да постигат с лекота това, което искат.