Тези поговорки описват отлично характера на всяка зодия – накратко, право в десетката, но и с чувство за хумор, разбира се...

ОВЕН

1. Езикът кости няма, ама кости троши.

Рогатият Овен е и с остър и хаплив език. Понякога не си дава сметка колко лесно може да нарани другите, защото Овенът има въздействие върху всички.

2. Приятел в нужда се познава.

Овенът е отличен другар. Можете да разчитате, че ще ви подаде ръка във всяка ситуация.

Късметлия сте, ако имате Овен за приятел в живота си. Ще отдели от залъка в устата си, ще донесе лопата, ако се налага гроб да копаете.

3. По-добре в пъкъла с умните, отколкото в рая с лудите.

Овенът не е вчерашен. Добре знае интересите си и ги следва. Хич не го мислете. Ще излезе като света вода ненапита от всяка ситуация.

ТЕЛЕЦ

1. Който не е бил глупав поне в началото на живота си, той няма да бъде мъдър во веки.

Телецът много внимава за тази работа. Тъй като никак не би искал да живее живота си в глупост, затова гледа да отметне тази работа по-бързо. Държи се често глуповато и наивно, за да е спокоен, че после ще мъдрува во веки.

2. Прекаленият светец и Богу не е драг.

Това Телецът добре знае. Затова не се сили да бъде безгрешен, а със снизхождение приема човешките слабости и грехове и се отпуска в сладостната им прегръдка. Телецът има своите пороци, но и своите достойнства – трудолюбив, умерено обича парите, знае цената си.

3. Не е луд, който яде баницата, а който му я дава.

Телецът не си пада по диетите, така че внимавайте какво му давате. Ще си поиска второ парче, ще загребе с голямата лъжица, ще ви изпие последната глътка кафе, ще вземе последното парче шоколад на масата.

БЛИЗНАЦИ

1. Двама се карат, трети печели.

Близнаците са истински късметлии. И хитреци. Много са прозорливи и знаят кога и как да се намесят, за да извлекат максимална полза за себе си.

2. Може да си разочарован, ако не успееш, но си обречен, ако не опиташ.

Близнаците обичат новостите, предизвикателствата. Не можете да очаквате от тях, че ще стоят на едно място и ще ви чакат, ако не сте готови да тръгнете с тях по невероятното пътешествие, наречено Живот. Близнаците не само че опитват, ами и носят по три-четири дини под една мишница, при това без да разпльокат нито една на земята.

3. Изобретенията изискват познания, но са управлявани от мечти.

Близнаците умело съчетават амбиция, талант, дарба, практицизъм с мечти. Определено някои биха ги нарекли вятърничави и мечтатели. В крайна сметка обаче светът принадлежи на мечтателите, които не се страхуват да се осмеляват.

РАК

1. Капка по капка вир става.

Раците са търпеливи, спокойни, уверени, предпазливи. Това са едни от най-силните им качества, защото им помагат да премислят трезво всяка ситуация, а не да действат импулсивно като някои други Знаци.

2. Камъкът си тежи на мястото.

Раците обичат своя дом и там е мястото, където се чувстват спокойни и защитени. Също така Раците добре знаят своите силни и слаби страни. Поради тази причина те никога не се захващат с неща, с които не могат да се справят перфектно. Добри са в своята сфера, защото се придържат към схващането, че всеки трябва да се занимава само с онова, от което разбира.

3. Да ти вадят душата с памук.

Раците са изкусители. Привидно беззащитни и плахи, всъщност проявяват хитрост и завидната способност да постигат с лекота това, което искат.

ЛЪВ

1. Законът е за коня, не е за лъва.

Лъвът е над законите, защото той ги създава – писани и неписани. Създаден е, за да ръководи, да вдъхновява, а другите просто нямат избор, освен да го последват.

2. Кучетата си лаят, керванът си върви.

Лъвът е свикнал да бъде в устите на хората – обсъждан, критикуван, хулен. Но Лъвът е такъв именно защото не се влияе от хорското мнение. Знае как да хвърля зад гърба си, как да отсява важното, как да пренебрегва маловажното.

3. Пилците се броят на есен.

Лъвът е смел, самоуверен и преценява добре ситуацията. Това му позволява да се намесва точно когато трябва и да извлича най-голяма полза. Не обичат страхливците и се слави като най-смелият знак в зодиака.

ДЕВА

1. От всяко дърво свирка не става.

И Девите добре съзната своята неповторимост. Неслучайно ги определят като Сивите кардинали на зодиака. Те имат множество качество, могат да вършат няколко неща едновременно, и то все добре. Обичат да дърпат конците и да ръководят парада.

2. Който се смее последен, се смее най-добре.

Девите са свикнали да бъдат пренебрегвани, но те умеят да изчакват своя звезден миг. Знаят, че са прави, но не обичат да влизат в спорове, затова предпочитат да изчакат хората сами да се уверят в това и да им кажат: „Прав беше!“

3. И да паднем, пак ще станем - да не сме грънци, че да се счупим.

Девата е винаги оптимист. Знае, че и след най-черната нощ ще дойде изгревът. Провалите не могат да я откажат, напротив – те са трамплин към следващата цел, която Девата е готова да покори с ловкост, ум, креативност и упоритост.