Уви, малцина са онези, които се опитват да открият първопричината за своите тревоги. Често се задоволяваме единствено и само с повърхностни отговори.

Разбира се, за всичко си има някаква причина. Кои са вашите скрити страхове и тревоги? Открийте с този бърз тест.

Погледнете красивата илюстрация по-горе. На нея има няколко обекта. По това, което от сте забелязали първо, ще разберете какви са вашите подсъзнателни тревоги.

Младата жена

Ако първо сте видели младата жена, вашите подсъзнателни страхове започват от детството. Вероятно е връзката с майка ви да е куцала и да сте се чувствали изоставени и самотни в най-уязвимите си години. За да го преодолеете трябва да работите усилено по изграждане на здравословна връзка с майка ви, защото на емоционално ниво сте все още малко дете, на което му липсва нежност и грижа.

Черепът

Ако черепът първо прикова погледа ви, вие сте човек, който силно се страхува от неща, които не могат да се обяснят по логичен път. Няма как да ги видите, да ги докоснете или да откриете рационалното им значение. Затова за вас е подходящо да се занимавате с духовни практики, които изследват подсъзнанието и смъртта. Това ще ви позволи да върнете доверието си не само в материалния свят, но и в духовния.

Слънцеето

Забележите ли първо слънцето на тази картинка, означава, че вашите страхове са в любовно отношение. Притеснявате се, че няма да бъдете обичани за това, което сте или вътрешно вярвате, че сте неспособно да създадете дълга и стабилна връзка. Ако това е така, вероятно е в детството да сте имали проблемни отношения с един от родителите и това сега да рефлектира на любовния ви живот. Възможно е също да се влюбвате в неподходящ човек отново и отново, като пресъздавате модела родител-дете от вашите най-ранни години.

Дървото /листата

Ако първо сте забелязали дървото/листата на картинката, вие сте човек, който се страхува да се справя сам. Непрекъснато търсите човек, на когото да се опрете и да помолите за помощ, когато ситуацията се усложни. Дори сте склонни да бягате от конфликтите и споровете, но не и да отстоявате своето мнение. Вероятно е твърде често да са ви подценявали и непрекъснато да са ви повтаряли, че няма да се справите сам, а вие да сте го повярвали и то да се е превърнало в реалност.