NASA не е пренаписала зодиакалните знаци. Ето защо обаче мнозина са убедени, че американската космическа агенция е сторила точно това, пише Gizmodo.

Слухът тръгва преди няколко дни благодарение на английското издание на „Космополитън“ и бързо се разпространява из мрежата. В нета е пълно с новини, според които NASA е създала нов зодиак, включващ 13-та зодия и разменени дати на останалите 12.

Най-странната част от „новината“ не е разместеният зодиак, а фактът, че NASA изведнъж решава да се занимава с хороскопи. Спокойно, агенцията не е променила мисията си най-неочаквано.

„NASA се занимава с астрономия, а не с астрология“, заяви говорителят на NASA Дуейн Джонсън. Защо тогава астролозите са убедени, че NASA изведнъж е пренаписала зодиака? Оказва се, че източникът на слуха произлиза от странна интерпретация на образователна страница за деца, която агенцията е публикувала.

„Космополитън“ и другите сайтове дават линк към истинска страница на NASA като източник на своята новина. Едно бързо посещение обаче показва, че не става дума за астрология. Напротив, ще се озовете на The Space Place – образователен сайт, в който децата могат да се запознаят с анимационната версия на марсохода „Кюриосити“, както и да научат рецепти за бисквитки тип „слънчеви петна“.

The Space Page също не крие мнението на NASA относно астрологията: „Това не е наука“, както и „Първо на първо астрологията не е астрономия“.