12. Рак

Раците може и да са емоционални същества, но те не смятат, че чувствата им са по-важни от тези на всички останали. Хората от тази зодия са изключително любвеобвилни и грижовни и имат навика да поставят нуждите на другите пред своите собствени. Сторят ли нещо добро за някой друг, не очакват отплата. Раците не вършат подобни неща в очакване на похвала, а защото са убедени, че така е редно и защото по този начин ще направят живота на някой по-добър.

11. Козирог

Козирозите са прекалено мъдри и практични, за позволяват на егоцентризма да ги владее. Те разбират как работи светът и не вярват, че нуждите им са по-важни от тези на останалите.

Да, поставят твърде голям акцент върху работа и целите си и тази тяхна целеустременост често се бърка с егоцентризъм.

Козирозите искат нещата да бъдат свършени като хората, за да може всички да берат от благото. Това е едно от най-добрите им качества.

10. Риби

Рибите са твърде самоотвержени, за да бъдат егоцентричен. Човек лесно може да им повлияе и прощават бързо. Затова често поставят другите пред себе си.

Рибите са изключително интуитивни. Благодарение на това те разбират с лекота какви са нуждите на останалите.

Рибите са състрадателни и наистина рядко слагат своите нужди преди тези на останалите. Никога не биха наранили някого нарочно, дори и да имат изгода.

9. Везни

Егоцентризмът на хората от тази зодия се състои в това, че постоянно се опитват да подобряват себе си и околните и никога не са доволни от резултатите.

Наясно са с някои от добрите си качества, но въпреки това постоянно се стремят към съвършенство. В края на краищата когато спреш да се развиваш, на практика все едно си умрял. Умеят да гледат нещата в перспектива. Наистина се опитват да се поставят на мястото на другите и да разберат по какъв точно начин ще бъдат засегнати от решенията им.

Везните често си угаждат, но просто защото ги е грижа за самите себе си.

8. Близнаци

Близнаците са в еднаква степен и егости, и егоцентрици. Те обичат да говорят за себе си и обичат да слушат хората как говорят добри неща за тях. 

Добрата новина е, че притежават чувство за самоирония, иначе щяха да бъдат трудни за понасяне. Наясно са, че имат недостатъци, но знаят и своите предимства. Могат да се смеят за своя собствена сметка и понасят на шеги.

7. Скорпион

Те не са най-егоцентричният зодиакален знак или поне докато не се почувстват предадени или пренебрегнати. Тогава се пазете. Ако един Скорпион загуби вярата у вас, отваряте буре, пълно с отмъщение. Той е най-злопаметната зодия и смята, че е редно да ти го върне тъпкано. Ако сте решили да зарязвате партньора си, който по една случайност е от този зодиакален знак, бъдете нащрек. Той няма да се умири, докато не ви нанесе поне същата болка.