12. Рак

Раците може и да са емоционални същества, но те не смятат, че чувствата им са по-важни от тези на всички останали. Хората от тази зодия са изключително любвеобвилни и грижовни и имат навика да поставят нуждите на другите пред своите собствени. Сторят ли нещо добро за някой друг, не очакват отплата. Раците не вършат подобни неща в очакване на похвала, а защото са убедени, че така е редно и защото по този начин ще направят живота на някой по-добър.

11. Козирог

Козирозите са прекалено мъдри и практични, за позволяват на егоцентризма да ги владее. Те разбират как работи светът и не вярват, че нуждите им са по-важни от тези на останалите.

Да, поставят твърде голям акцент върху работа и целите си и тази тяхна целеустременост често се бърка с егоцентризъм.

Козирозите искат нещата да бъдат свършени като хората, за да може всички да берат от благото. Това е едно от най-добрите им качества.

10. Риби

Рибите са твърде самоотвержени, за да бъдат егоцентричен. Човек лесно може да им повлияе и прощават бързо. Затова често поставят другите пред себе си.

Рибите са изключително интуитивни. Благодарение на това те разбират с лекота какви са нуждите на останалите.

Рибите са състрадателни и наистина рядко слагат своите нужди преди тези на останалите. Никога не биха наранили някого нарочно, дори и да имат изгода.

9. Везни

Егоцентризмът на хората от тази зодия се състои в това, че постоянно се опитват да подобряват себе си и околните и никога не са доволни от резултатите.

Наясно са с някои от добрите си качества, но въпреки това постоянно се стремят към съвършенство. В края на краищата когато спреш да се развиваш, на практика все едно си умрял. Умеят да гледат нещата в перспектива. Наистина се опитват да се поставят на мястото на другите и да разберат по какъв точно начин ще бъдат засегнати от решенията им.

Везните често си угаждат, но просто защото ги е грижа за самите себе си.