За съжаление, още не е открит универсален лек за любовната мъка. Така всеки си има своя собствена стратегия как да я преодолее по-безболезнено. Не всички обаче знаят, че често начинът за справяне с любовната мъка зависи от зодията.

Овните са горди като всички дейни личности. Те знаят, че всеки е ковач на собственото си щастие. Овните не се чувстват удобно в ролята на жертви, не обичат да се потапят в стари спомени и чувства и се стараят да разлюбят бившия си възможно най-бързо. Тактиката им е: прекъсване на всякакъв контакт и напред към следващото приключение! Разсейват се например със спорт, приятели или сингъл партита.

Нашият съвет: забавете малко темпото! Направете равносметка на приключилите отношения – може би ще ви е от полза за една бъдеща връзка.

Шоколад, калорийни бомби, алкохол? Телците предпочитат всичко това наведнъж. Лекуват раните си с различни лакомства според мотото: „Любовната мъка минава през стомаха“.

Нашият съвет: разбира се, малко самонаграждаване може да подобри настроението и самочувствието ви. Внимавайте обаче то да не прерасне в самосъжаление, защото това няма да потуши болката ви в дългосрочен план.

Близнаците са истински мислители. Те анализират, пресмятат и изясняват. След раздяла обичат да се оттеглят между собствените си четири стени и да размишляват върху чувствата си, за да се поучат от миналото.

Нашият съвет: правете като Овните и се хвърляйте в нови приключения. Човек невинаги намира отговор на всичко. А ако се затворите вкъщи и непрестанно си блъскате главата, как ще намерите новото си щастие в любовта?

За Раците всичко се върти около романтиката. Ако не им върви в любовта, целият свят се преобръща с главата надолу. И тогава Раците прибягват до всички клишета, свързани с любовната мъка. От реване по цели нощи до маратон от любовни филми на дивана. Нуждаете се от този разточителен траурен период, за да може после да се вкопчите с пълна сила в живота.

Нашият съвет: все пак не потъвайте прекалено дълго в самосъжаление, за да не пострадат другите сфери на живота ви като семейство, приятели, работа. А точно в тези области се крият толкова щастливи мигове, които ще ви помогнат да преодолеете болката.

Лъвовете са силни и непоклатими – поне се стремят да изглеждат такива. След раздяла те се впускат в бурен социален живот и не се колебаят дълго, преди да започнат нов флирт. В края на краищата така получават признанието, от което се нуждаят.

Нашият съвет: не пришпорвайте нещата и дайте воля на чувствата си. Само така ще осмислите изгубеното си любовно щастие. Изповядайте се пред приятели и спокойно пролейте някоя друга сълза, когато сте сами. Човешко е да даваш израз на чувствата си!

Девите са истински перфекционисти. Външно винаги изглеждат невъзмутими, овладени и така, сякаш не би ги засегнало и най-тежкото любовно разочарование. Проявяват чувствата си само когато са сами.

Нашият съвет: не потискайте емоциите си! Позволете на хората от обкръжението ви да узнаят какво ви е. Само така приятелите и близките ще ви помогнат да превъзмогнете мъката си.