Няма как да отречем, че котките са странни – дяволски странни, ако трябва да сме честни. Толкова странни, че дори колкото и добре да ги познаваме, винаги се намира с какво да ни изумят. 

В тези големи кръгли очи има нещо от друг свят. Не ви ли изглеждат прибиращите се нокти като перфектното оръжие, особено когато са комбинирани с невероятно пухкаво коремче и втечняваща мозъка сладост? Не мислите ли, че има нещо стряскащо и извънземно в това? Ето пет причини, които могат да ви убедят, че котките не са от тази планета. 

Gallery
1. Те могат да контролират съзнанието ви

Решили сте да свършите малко работа този следобед. Първо искахте да пуснете пералнята, но котката ви спи върху коша с прането и то толкова сладко, че не смеете да я смутите. Прахосмукачката също може да смути дрямката ѝ. 

Решавате, че ще четете – все не остава време, а искате да поддържате умствена форма. Но в момента, в който седнете, това приканва котката към действие. Тя иска гушкане и то незабавно. 

Тъй че забравяте за всички полезни дейности и правите компания на мъркащото топче козина. 

Снимка: Shuttestock

Gallery
2. Изобретили са най-ефективния метод за манипулация – мъркането

Мъркането е сладко, успокояващо и загадъчно. Най-удивителното нещо, което едно животно може да прави. Това определено е инструмент на майстор манипулатор. Всъщност това е най-старият трик в Наръчника на майстора манипулатор, бестселър на планетата от която котките идват. Човеците са безсилни пред котешкото мъркане. Котките използват вокалната си мощ, за да получават сандивичи с пуйка, мляко от закуската и те ни тестват, за да открият нашата слабост. Първо обядът ви, после и света.

Снимка: Shuttestock

Gallery
3. Често бъркат кутиите с кораба майка

Най-накрая можем да си обясним манията на котката по кутиите. Защо скачат в тях с такава неотложност? Защо се опитват да напъхат телцата в толкова малки пространства, които очевидно не ги побират. И защо остават в тях толкова дълго време, при положение, че не изглежда да им е удобно?

Очевидно е, че чакат да ги изтеглят у дома. 

Снимка: Shuttestock

Gallery
4. Познавате ли техния лидер, Лил Бъб?

Всеизвестно е, че Лил Бъб, властващата над интернет Кралица сладур, е от друга планета. Тя изглежда генетично проектирана, за да бъде най-сладкото същество на света – мраморните ѝ очи са изпълнени с постоянна почуда. Тя е полидактил. Тежи само четири паунда, което означава, че си остава котенце независимо от възрастта. А чували ли сте сладките звуци, които издава? Тя може да се размине с всичко, от повръщане на дивана до убийство. Внимавайте, земляни. 

Снимка: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Gallery
5. Сериозно, с кого разговарят?

Понякога те застават в средата на стаята и се взират в нещо, което само те виждат. След това, за да напарвят нещата още по-зловещи, понякога говорят на това невидимо присъствие. Може би виждат призраци? Или комуникират с родната планета?

Снимка: Shuttestock