Изгубен ключ, пропуснат важен ангажимент – някои хора постоянно забравят нещо. Това може да се дължи и на техния зодиакален знак. Ето кои три зодии минават за най-разсеяни.

Овен

Овните са склонни да вършат по няколко неща наведнъж. При това има опасност в един момент да се разсеят и да пропуснат нещо от дългия си списък със задачи. Понякога им е трудно да се концентрират изцяло върху едно нещо, защото мислите им вече препускат към следващото. За Овните е характерно, че не забравят дреболии като киселото мляко в супермаркета или пълната кофа за боклук в кухнята, но когато става дума за истински важни неща, паметта често им изневерява. Така например забравят рождения ден на лелята или пропускат крайния срок за подаване на данъчната си декларация. Затова е добре Овните да разчитат на напомнящи бележки или да използват подсещащата функция на смартфона си.

Близнаци

Близнаците минават за непостоянни и, образно казано, вятър ги вее на бял кон. Този знак непрекъснато търси нови приключения. Ако някъде обещава да бъде по-забавно, Близнаците често са готови да изоставят текущите си задължения и да се посветят на нови хора или места. Заради открития си и жизнерадостен нрав те са много популярни и познават голям брой хора. Така може да се случи да забравят за една или друга уговорка.  Ето защо за жалост не може винаги да се разчита на представителите на тази зодия.

Водолей

За този знак казват, че има пророчески заложби и е издигнат над нещата. Водолеите обичат да размишляват за всевъзможни неща. Занимават ги универсални теми и с голямо удоволствие залягат над образованието си. При това обаче понякога забравят за настоящето. Изречения като: „О, днес ли беше часът ми при зъболекаря?“ или  „Боже, съвсем забравих, че утре вечер е партито по случай 80-ия рожден ден на дядо!“ са типични за Водолея.  На този знак също ще му е от полза да си записва ангажиментите в тефтерче или да си води календар, за да не пропусне нещо важно.