Швейцарският психолог Карл Густав Юнг смята, че синхроничността е явление на съвпадения в нашия живот, които уж се случват случайно.

Хапва ни се торта, а нашият любим се прибира вкъщи с кутия със сладкиши. Мислим си за наш приятел и точно в този момент той решава да ни се обади. Пълно е с подобни примери.

Интересното в случая е, че можем да приложим абсолютно същата теория и за събитията от историята. Всичко, което се е случило някога, е свързано с други ситуации по един или друг начин.

За да провери това твърдение, BrightSide направи една интересна класация на исторически факти и събития, които са обвързани помежду си и могат да преобърнат представата ни за времето и синхорничността.

1. Най-старото дърво на света днес е било на над 1000 г., когато са изчезнали мамутите

Дълговечните борове са най-старите дървета на нашата планета. В Уайт Маунтинс, Калифорния пък откриваме най-старото, което ни е известно. То е на 5066 г. За справка - мамутите са живели до преди около 4000 г. 

2. Nintendo е основана преди Айфеловата кула да бъде напълно завършена. Междувременно Джак Изкормвача тероризира Лондон​

Японската компания Nintendo  - един от най-големите производители на игрални конзоли в света, е основана на 23 септември 1889 г.  По същото време Айфеловата кула все още не е завършена, а един от най-известните неразкрити серийни убийци всява страх из Лондон.