Натрупването на вредни вещества в черния дроб може сериозно да увреди здравето. Затова е изключително важно от време на време този орган – а и тялото като цяло – да се прочиства.

Черният дроб е много по-голям, отколкото някои си мислят. Намира се под белите дробове, където изпълнява жизненоважни функции. Отговаря за пречистването и регулирането на кръвта, както и за улавянето на мъртви кръвни телца и отпадни вещества от нея. След това или ги отстранява, или рециклира. Черният дроб има и други важни функции! Той има грижата да филтрира питателните вещества от храната и да ги складира като енергийни депа. Освен това преработва алкохола и по този начин не му позволява да навреди на организма. Но внимание! Черният дроб успява да се справи с тази задача само при умерени количества; ако с алкохола се злоупотребява, организмът се уврежда необратимо. Освен това много хора не знаят, че черният дроб е един от най-важните фактори за отслабване. Натъпканият с отрови черен дроб често е причина за провала на диетите. Какво може да се направи? Следната детоксикираща напитка успешно прочиства черния дроб, така че отново да заработи ефективно. Освен това с нейна помощ вероятността от загуба на килограми се увеличава с 45 на сто!

Приемайте детоксикиращата напитка 3 пъти дневно в продължение на три дни. През това време избягвайте да консумирате тежки храни.

Необходими продукти:

– 3 лимона

– 1 чаша накълцан магданоз

– 5 стръка целина

– 6 чаши вода

Начин на приготовление:

Смесете сока на лимоните, накълцания магданоз и целината в миксера. Добавете водата и миксирайте сместа, докато стане течна. Пресипете в бутилка и я изпийте на три порции през деня. След седмица до 10 дни повторете отново тридневния курс. Споделете тази полезна рецепта с всеки, който иска да свали бързо няколко излишни килца.