Оказва се, че мъж от Бирмингам, Великобритания, не може да затвори очите си цели 3 години заради нескопосана пластична операция, извършена върху неговите бузи.

През 2019 г. Пит Броадхърст, пенсиониран художник и декоратор, похарчва 11 000 британски лири за процедура, която би трябвало да намали обема на подпухналите му бузи. Причината? През 1959 г. 79-годишният мъж се подлага на дентална хирургия, при която кътниците му, разположени твърде напред в устата, са отместени назад. Вследствие на това бузите му се уголемяват. В интервю по темата той ги описва като „бузи на подут хамстер“.

Един от неговите партньори го напуска, като му казва, че причината е именно външния му вид. Пит става все по-неуверен в себе си по време на следващите си две връзки. Ето защо той решава да прибегне до коригираща хирургия, а именно – повдигане на врата, подочна блефаропластика и ринопластика. Цялата операция трае 9 часа. За съжаление, след процедурата Пит развива ектопион – състояние, при което долните му клепачи изпадат от очната ябълка и в резултат на това той не може да затвори напълно очите си.

Лекарите му казват, че това ще е временно и че малко по малко нещата ще се подобрят. Това обаче така и не се случва. Пит отново се подлага на операция, която да коригира проблема.

След близо 3 години обаче той все още не може да затвори напълно очите си, нито да ги отвори изцяло.

За да поддържа очите си овлажнени, Пит ползва постоянно капки, а през нощта спи със затоплена хавлия върху лицето си.

След операция в чужбина започват да се наблюдават известни подобрения. Евентуално през тази година ще се подложи на още една процедура при необходимост. Говорител на болницата, в която Пит е опериран първоначално, заяви, че пластичният хирург е уволнен по други причини.

Източник: IFLScience