Някои медицински случаи звучат наистина нереално. Така например съществува жена, която плаче с кървави сълзи всеки път, когато е в менструация, а един мъж изгубва напълно чувствителността в десния си крак заради едно наистина гигантско изпражнение.

Настоящият случай звучи не по-малко невъзможно. В него става дума за момиче „без влагалище“, което извършва фелацио на свой приятел. След оралния секс то е намушкано в коремната област, а 278 дни по-късно се връща в болницата, за да роди здраво момченце чрез цезарово сечение.

Историята изглежда като градска легенда. Въпреки това тя е описана подробно в медицинската литература. Случаят, озаглавен „Орално зачатие. Забременяване посредством разположения близо до средата на тялото стомашно-чревен тракт на пациентка с апластично периферно влагалище“, е публикувано в British Journal of Obstetrics and Gynaecology през септември 1988-ма. Или въпросният автор Даув А. А. Въркуил (който е истински лекар и има множество публикации в различни издания, включително The Lancet) е решил да изложи репутацията си на сериозен риск, пишейки за градска легенда, или случаят наистина е реален.

Според медицинския случай едно 15-годишно момиче постъпва в болница след инцидент с нож, включващ нея и две момчета. Едното е бил сегашният ѝ приятел, а другото – бившият ѝ.

„Не е ясно кой кого е намушкал, но и тримата участници в тази малка война бяха приети с прободни рани – гласи медицинският доклад. – Момичето имаше дребни наранявания по лявата ръка и една прободна рана в горната част на коремната кухина.“

Момичето е откарано в операционната, където лекарите проучват по-внимателно раните ѝ и откриват две дупки в стомаха, причинени от намушкването. „По време на операцията стомахът бе празен, не бе открито стомашно съдържание в коремната кухина.“

10 дни по-късно момичето е изписано. След 287 дни обаче то се връща отново. Този път със стомашни болки. Оказва се, че има контракции и е на път да роди.

След като отново я преглеждат, лекарите установяват, че „при вулвата няма влагалище, само една плитка кожна трапчинка под уретралния медус и между малките срамни устни.“ Техническият термин е сляпо влагалище. Лекарите установяват, че дълбочината му е едва 2 см.

Когато момичето ражда здраво момче посредством цезарово сечение, специалистите решават да проучат случая ѝ по-подробно.

„Пациентката е била напълно наясно с факта, че не разполага с влагалище. Ето защо, след редица разочароващи опити за стандартни полови отношения, тя е започнала орални експерименти – пише медицинският доклад. – Малко преди да бъде намушкана в коремната област, тя е практикувала фелацио с новия си приятел, след което бившият ѝ ги е заварил. Последвала е битка с ножове.“

Момичето казва на лекарите, че цикълът никога не ѝ е идвал и че не може да повярва, че е бременна, въпреки че коремът ѝ е продължавал да нараства в рамките на 9-те месеца и противно на твърденията на хората около нея. След инцидента са направени няколко частично успешни опита за изграждане на влагалище.

Лекарите достигат да заключението, че колкото и да е трудно за вярване, момичето е заченало посредством оралния секс малко след намушкването.

Как бихме могли да обясним правдоподобно забременяването? Вероятно „сперматозоидът е достигнал до репродуктивните органи посредством наранения стомашно-чревен тракт. Известно е, че сперматозоидите не могат да оцелеят дълго в среда с ниско pH, но също така знаем, че слюнката има високо pH и че един гладен човек не произвежда киселини при нормални обстоятелства. Възможно е пациентката да е забременяла по време на своята първа (или почти първа) овулация. В противен случай бихме очаквали сгъстената кръв в матката и фалопиевите тръби да затрудни зачеването. Фактът, че синът наподобява бащата, изключва едно по-чудотворно забременяване.“

Източник: IFLScience