Супер богатият принц със социални проблеми, молещ ви за пари, е съществена част от интернет преживяването. Обикновено от вас се иска малка сума пари, която впоследствие ще ви донесе милиони. Само за няколко месеца. В момент обаче, когато всеки може да разпознае измамата, един човек реши да отведе нещата до съвършено различно ниво, пише IFLS.

Имейлът по-долу е достигнал до пощенската кутия на Anorak, които не можаха да се сдържат и споделиха със света тегобите на милия Абача Тунде. Според съобщението това е първият нигерийски космонавт. За негово нещастие той е бил оставен на борда на тайна съветска космическа станция по времето, когато Съветският съюз се е разпаднал през 1990 г. (всъщност, през 1991 г., но няма значение).

Работата е там, че през всичките тези години той е продължавал да получава заплата. Затова в момента той притежава цели 15 млн. 20 процента от тях могат да бъдат ваши… ако платите 3 млн., за да осигурите космически кораб, който да го върне у дома. Естествено, някой друг трябва да плати тези разходи, тъй като законът забранява на гражданските служители да отварят и боравят с чужди сметки.

Уви, в Космоса никога не е имало нигериец, нито пък е възможно някой да остане толкова дълго там (без постоянно снабдяване с провизии). Освен всичко останало, в имейла пише, че вече 14 години стои в необятното пространство (въпреки че е там от 1990 г.). Т.е. имейлът може и да е стар.

Няма как да сме сигурни дали това наистина е измама или пародия. Така или иначе, майор Тунде, желаем ви успех, независимо къде се намирате.

Това е част от писмото – цялата версия ще откриете на сайта на Anorak.

“Скъпи г-н, г-жа,

МОЛБА ЗА ПОМОЩ – СТРОГО КОНФИДЕНЦИАЛНА

Аз съм д-р Бакаре Тунде – братовчед на нигерийския астронавт майор Абача Тунде. Когато през 1979 г. извърши тайния полет до космическата станция „Салют 6“, той се превърна в първия африканец в Космоса. По-късно се качи на съветския кораб Soyouz T-16Z и се насочи към тайната военна космическа станция на СССР „Салют 8T” през 1989 г. Когато Съветският съюз се разпада през 1990 г. той остава там и не може да се измъкне.  Останалите членове на екипажа се върнаха на Земята с Soyuz T-16Z. Неговото място обаче е било заето от товар, който е трябвало да се върне на планетата. Периодично полети “Прогрес“ му доставят стоки, с които да преживява. В добро състояние е, но вече иска да се върне у дома.

През 14-те години, които прекарва на станцията, той е натрупал сума от заплатата си (плюс лихви), възлизаща на почти 15 млн. щатски долара. Парите се пазят във фонд в Националната спестовна асоциация на Лагос. Ако можехме да получим достъп до тези финанси, щяхме да платим на руските власти да го върнат. Доколкото ми е известно, нужни са 3 млн. За да получим достъп до този спестовен фонд, ни трябва вашата помощ.“