Първото пълно ястие, консумирано на Луната, се състои от бекон, бисквити и кафе, заедно с праскови и чаша сок от грейпфрут.

Затова и често се изтъква фактът, че беконът е първото нещо, ядено на Луната, но това не е съвсем вярно. Нещо малко е консумирано преди първия „обяд“. Когато Бъз Олдрин се подготвя за мисията Аполо 11, той взима със себе си причастие, което преподобният Уудруф, презвитериански пастор, му връчва, за да сподели символично с членовете на неговата църква.

Комплектът съдържа парченце нафора и флаконче вино, които Олдрин взима веднага след като прочита молитва по време на прекъсването на радио сигнала от Аполо 11. Това, разбира се, е и първата религиозна служба, проведена на Луната. Олдрин е планирал да сподели молитвата си с всички хора на Земята, преди да му бъде напомнено, че не всички земни жители са християни.

Олдрин се съгласява и провежда церемонията на закрито, докато Армстронг „почтително наблюдава“. Това се случва преди двамата да изядат първото си ястие на Луната, което прави причастието първото нещо, ядено някога на Луната.

Източник: todayifoundout.com