Животът на хората става хаотичен, веднага щом решат, че е така. И става по-щастлив, веднага щом решат, пише Ейнджъл Черноф в блога marcandangel.com. Кое избирате?

Ето няколко начина да изберете щастието:

1. Знайте какво искате да постигнете и защо. Липсата на посока създава напрежение. Липсата на посока, не липсата на време – това е проблемът, когато става дума за лични постижения. Всеки има един и същи 24-часов ден и 7-дневна седмица.

Когато искате да постигнете нещо, нека съвестта ви е чиста – концентрирайте се и се уверете, че искате точно това и защо го искате. Никой не може да уцели мишената, ако не знае каква е тя.

2. Вършете по-малко - като се фокусирате върху най-важното

Същността на личната продуктивност е да вършите важните неща, а не спешните. С други думи, поставайте нещата, които са на първо място, на първо място. Концентрирайте се върху важното и елиминирайте останалото.

3. Мислете за напредък, не за съвършенство

Не се тревожете за съвършенството – никога няма да го постигнете. Вместо това фокусирайте се върху напредъка, който сте направили и напредъка, който възнамерявате да постигнете днес.

Прогресът не е нещо автоматично, нито неизбежно. Всяка стъпка от личностното развитие изисква работа и жертви. Всяка стъпка е част от вечно подобряващия се, вечно издигащ се нагоре път. Всяка стъпка е постижение, което трябва да бъде отпразнувано.

4. Пречиствайте сърцето си

Както тялото има нужда от миене, защото всеки ден се цапа, така и сърцето. Защото всеки ден хората ви нараняват, обиждат, забравят, презират, тъпчат, отхвърлят. Но ако решите да простите на тези хора и се освобождавате от тези неща в края на всеки ден, вие пречиствате сърцето си. На следващата сутрин се будите ободрени и свободни от негативност. Откажете се да носите стари съжаления, нагласи и разсейващи мисли.