Знаменит фитнес треньор разкри 3-те най-прости правила за отслабване

07 септември 2017 г., 15:07
1314

Снимка: Shutterstock

Боб Харпър, един от експертите в популярното във Великобритания тв шоу огласи трите най-прости принципа, спазването на които води до трайно отслабване. 

Известният фитнес треньор и диетолог препоръчва обаче строга дисциплина при следването им, за да действат ефективно. По думите му, фигурата ви със сигурност ще стане стройна ако: 

1. Спрете напълно употребата на захар

Много хора казват, че са пробвали това, но не им помага да отслабнат. Но дали наистина са престанали да употребяват продукти със захар? - казва Харпър и напомня кои са скритите й източници - хляб, сосове, подправки. Когато захарта бъде изключена напълно от храненето, работата на стомаха се нормализира и стрелката на кантара тръгва надолу, заявява знаменитият треньор и диетолог в интервю за портала Popsugar.

2. Триразово хранене за тези, които мечтаят да свалят килограми по формулата: 3 приема на храна дневно,  плюс 1 едно междинно хранене. Тук от съществено значение е съставът на приеманата храна. За избавяне от излишните килограми, смята специалистът, всеки прием трябва да включва 40% полезни "бавни" въглехидрати, 40% протеини и  20% качествени мазнини. "Това е комбинацията, която напълва организма с хранителни вещества, така че да се чувствате по-дълго време сити", обяснява Харпър.

3. Никога не яжте направо от опаковката или от общо плато е третият професионален съвет на Харпър. Винаги си сервирайте в отделна чиния, за да контролирате обема на това, което смятате да изядете.

Мениджър Нюз

Коментари