Знаете ли, че сте способни да сътворявате чудеса? Да, точно така. Всъщност основното ви предназначение на тази планета е да правите чудеса. Помнете, че понякога чудото е просто промяна на възприятието. Нещо, което в даден момент изглежда напълно невъзможно, изведнъж става възможно само като промените начина си на мислене.

Всички чудеса започват от една-единствена мисъл... и идея. Ето какво имаме предвид.

Какво е общото между Томас Едисон, Александър Греъм Бел и Братя Райт, освен че са мъртви? Всички те са били откриватели. Имало е време, когато електрическата крушка, телефонът и летателният апарат са съществували само във въображението на своите изобретатели.

Но колкото повече значение и намерение влагали в мислите си, толкова по-вероятни ставали те. Трупали се все повече и повече „подобни мисли“, които създавали все по-силна и по-силна вибрация. Подобното привлича подобно – това е законът за привличането, който откликва на всяка наша вибрация и ни връща още от нея.

Накрая тези дребни и незначителни на пръв поглед мисли се умножили и прераснали в мощни убеждения, които на свой ред подтикнали тези мъже към действия. Законът на Вселената им предоставил чудодейни обстоятелства и условия, така че да започнат да претворяват желанията си на дело.

Срещнали ли тези откриватели трудности по пътя си? Сблъскали ли се с предизвикателства? Разбира се! Но те не се спрели пред тях и продължили смело напред. Докато един ден – виж ти! – се случило чудо. Това, което някога изглеждало невъзможно, дори предизвиквало присмех и подигравки у мнозина, станало реалност за възхищение и почуда на всички. И като всички останали сбъднати мечти, открития, произведения на изкуството и бизнес начинания, тези три изобретения също започнали с най-обикновена мисъл – с една проста промяна на възприятието. Семенце, от което се ражда възможност. Ето така стават чудесата, приятели.

Мислите са първата стъпка към това нещата да започнат да се случват. Ако вярвате достатъчно силно и работите достатъчно усърдно, те ще станат действителност.

Нашият най-голям подарък е силата на мисълта ни. И това не е само способността да изберем между салатата и сандвича за обяд. Става дума за способността да променим заобикалящата ни среда чрез мисълта си! Тя стои в основата на свободната воля. Мислите са чиста енергия, която може да ви издигне както до най-големите върхове, така и да ви смъкне на дъното.

Всеки от нас има силата да промени начина си на мислене, така че да превърне живота си от провал в успех, от нещастие в удовлетворение и от нищета в охолство. Не сте си представяли, че сте толкова могъщи, нали? Но истината е, че сте! Всички ние сме! Само дето повечето не го знаят. Хората са в състояние да контролират живота си много повече, отколкото им се струва.  

Автор: Цветелина Велчева