Имате нужда от вдъхновение? Интернет е пълен с цитати - кои на известни автори, кои на обикновени хора - успели да ни докоснат с мислите си. 

Заредете се с тези мъдрости, които ще ви припомнят колко сложно, но и чудесно нещо е животът - с всичките му провали и успехи. 

"Днес е нов ден, неизживяван никога преди. Живей в Настоящето и се наслаждавай на всеки миг... Обграждай се с позитивно мислещи хора. Позволи да си отидат от живота ти хората, които не те подкрепят. Светът е пълен с хубави неща и благоденствие. Избери да отвориш сетивата си за тях и да ги пуснеш в живота си."
Луиз Хей

"Забави темпото и се наслаждавай на живота. В противен случай, не само че пропускаш да видиш пейзажа около теб, препускайки така бясно, но забравяш накъде си тръгнал и защо."
Еди Кантор

"Отношението ми към живота, е да се наслаждавам на всяка минута от деня. Никога не се захващам с нещо, мислейки си: „Ох, днес трябва да направя това...“
Ричърд Брансън

"Гледай по-ведро на нещата. Усмихвай се повече. Смей се с глас. И спри да се тревожиш толкова много. Просто живей."
Кенет Брана

"Трябва да се радваш на всеки ден. Винаги се обграждай с хора, които харесваш, хора, с които можеш да си говориш и с които ти е приятно. Хора, които ти помагат да мислиш позитивно."
София Лорен

"Ако си твърде строг към себе си, ако си поставяш твърде много ограничения и спазваш твърде много правила, животът ти няма да е щастлив. А ние сме тук, за да се радваме на живота."
Миа Маестро

"Изкуството на живота е в това да се научиш от какво да се пускаш и за какво да се държиш."
Хавелок Елис

"Първата рецепта за щастието е: не задържай мислите си твърде дълго в миналото."
Андре Мауро

“По-добре постепенна промяна, отколкото амбициозен провал.”
 Тони Шварц

“Никога не е късно да бъдеш този, който си могъл да станеш.” 
Джордж Елиът

“Ако не правиш грешки, значи не опитваш истински.” 
Колман Хоукинс