Името краси човека, но и му носи орисия. Всеки човек идва с името си на този свят. То го съпътства и го зарежда с енергията, която носи у себе си. затова не е случайно името на човека и не бързайте да изберете име на детето си по модни причини. Помислете какво му пожелавате, какво искате да носи у себе си като качества и душевност.

Ето 5 женски имена, които са извор на радост, красота и хармония.

Нора – красивото и благозвучно име Нора има латински произход – идва от думата honora, която означава „чест“. На арабски език името Nurah пък означава „светлина“ и се свързва с Божията красота и благословия.

Елена – това красиво женско име се отличава с древногръцки произход и означава „ярка“, „ореол“, „сияние“ или „слънчева светлина“. Името се асоциира най-вече с прочутата Омирова красавица Елена, заради която се води 10-годшната Троянска война. Името дарява притежателките си с харизматичност, неустоим чар, ум и сърдечна чистота.

Маргарет – име с гръцки корени, означаващо „перла“. Жените, носителки на това красиво име, са дръзки, амбициозни и целеустремени. Те излъчват увереност и сила. Носят на другите кураж и светлина, опора са в житейските трудности. Самите те са малко нетърпеливи и искат да получат всичко наведнъж.

Алина – името има славянски корени и означава „светло и красиво“. Външно недостъпни и малко студени, жените с това име са дълбоко чувствени и страстни. Допускат трудно мъжете до себе си, но са верни и отдадени във връзките си.

Стела – красиво латинско име, което означава „звезда“. Жените с това име излъчват ведрина, те са благоразположени и добронамерени, дружелюбни и общителни. Те са истински добри приятели и всеки би бил щастлив да ги има в живота си.