Вероятно сте попитали най-добрата си приятелка милион пъти защо е сама и не бърза да създаде семейство. Тя може да се шегува по тази тема, но корените на проблема са много по-дълбоки. Все повече и повече красиви и умни момичета предпочитат да не са във връзка. Каква е причината? Разберете с нас!

Съвременните жени са независими

Жените се борят за правата си и променят света. Все повече дами получават работни места, които са равностойни или по-добре платени от на мъжете и стават независими. Те не трябва повече да искат от мъжете помощ за физическа работа, защото могат просто да се обадят на специалист и да си платят. А понякога това е по-бързо, отколкото да чакате съпруга ви да реши проблема.

Жените започват да уважават своята свобода и свободното си време

Вместо да готви у дома за съпруг и няколко деца след работа в офиса, жените предпочитат да отделят време за себе си. Изглежда по-привлекателно да отидете в спа център, салон за красота, шопинг или майсторски клас за личностно израстване, отколкото да се грижите за децата или да почиствате след мъжа си, нали?

Жените стават все по-емоционално стабилни

Жените са станали по-силни, по-емоционално стабилни и по-образовани. Съвременният свят им дава приблизително същите възможности като на мъжете. Това засяга тяхната психология. Вие не се страхувате да останете сами без средства за препитание. По-добре е да чакате равностоен партньор, отколкото да споделите леглото си с мъж, който не обичате или не уважавате.

Съвременните жени започват да харесват алтернативните взаимоотношения

Днес не се страхуваме да покажем предпочитанията си в отношенията. Можем да живеем така, както сметнем за добре, и никой няма да ни съди като преди, когато избираме партньор от същия пол или имаме свободна връзка. Очевидно това води до това, че хората не се женят и просто живеят заедно.

Съвременните жени имат много високи стандарти

Когато печелите собствени пари, грижите се за външния си вид и се развивате в други области, очаквате човек, който ще се съобрази с вашата философия за живота и ежедневни дейности. Не е възможно да се толерират ниски стандарти, защото те не могат да ви донесат по-добър живот. По-лесно е да останете сама и да продължите да се грижите за себе си.

Мъжете се страхуват да се срещат с красиви и умни жени

Когато мъжете виждат красива, независима и умна жена, те не са толкова ентусиазирани да предприемат първата стъпка, защото мислят, че подобна невероятна жена не може да бъде самотна. Плюс това никой не иска да бъде отхвърлен. И повечето от жените никога няма да направят първата стъпка, защото те вече правят достатъчно.

Съвременните жени вече не вярват в приказките

Да, нивото на доверие на жената към мъжа е много по-ниско поради съвременните стандарти и ерата на потреблението. Гледахме филми от детството си, когато една жена е самостоятелна бизнес дама, която управлява собствена компания или е изключително успешна на работното място като цяло. Съвременният свят ни дава съвременни приоритети и ние ги приемаме.

Източник: Framar.bg